Antti Teivainen kannusti Jugadorin ohi sisäpuolen Selene Lunen.
Antti Teivainen kannusti Jugadorin ohi sisäpuolen Selene Lunen.Kuva: Pekka Salonen

Jugador kiitti ex-tallikaveriaan vetoavusta – ”Se varmaan ratkaisi pelin”

Voimaliiga oli Vermon 65-kierroksen herkkupala. Voittajaa saatiin puristella viimeiselle sataselle asti, sillä taisto oli pitkään tasaista. Antti Teivaisen pitkästä aikaa naruttelema Jugador kiitti ohjastajaansa hyvästä juoksusta kirivoitolla.

Santtu Raitalan ohjastamalle Q-Rex Oakille putosi keulapaikka 1. kaarteessa. Sillä ajettiin siitä myös, vaikka suosikki Sahara Sandstorm eteni rinnalle nopeasti.

Kärkiparin mehut eivät piisanneet lopussa. Voittotaisto oli kirihevosten välinen. Olli Koivusen ohjastama Selene Lune paranteli kolmatta rataa pitkin ensimmäisenä ja tarjosi hyvää vetoapua Jugadorille, joka ei jättänyt paikkaansa käyttämättä. Markku Niemisen tallin 8-vuotias vyöryi hallittuun ykköstilaan tuloksella 16,9/3140 metriä.

”Saatiin Selene Lune eteen ja toivoin, että se pysyisi edessä, että saadaan vetävä selkä kirikierrokselle. Juoksu meni just silleen, että saatiin Ollin hevosta seurata loppusuoran alkuun – se varmaan ratkaisi pelin”, Antti Teivainen näki voittajahaastattelussa.

Urallaan voittamaan tottunut Jugador oli jäänyt ennen keskiviikkoa kuusi kertaa ilman kirkkainta palkintoa.

”Jugadorilla on ollut lähtöpaikoissa poikkeuksellisen huonoa tuuria, kun kuuteen viimeiseen starttiin oli kolme kertaa rata 12 ja kerran rata 8”, Jarmo Ahlbom Talli InTiimin omistajaporukasta valaisi. ”Viimeksikin Jugador jäi Pascha Tillyn taakse ja toiset ehtivät karkaamaan. Olisi se pari-kolme sijaa korkeammalla ollut silloinkin, jos juoksu olisi paremmin mennyt. Nämä lähdöt ovat niin tasaisia, että jokainen näistä hevosista tarvitsee onnistuneen juoksun voittaakseen.”

Jarmo Ahlbom jakoi kiitosta Antti Teivaiselle, joka oli ajanut aikaisemmin Jugadoria vain kerran vuonna 2016.

”Antilta oli tosi hieno ajo, ja Jugador tuli loppua tosi hyvin. Hevonen sopii hänen käteensä tosi hyvin. Lähetinkin Antille onnitteluviestin tuossa.”

Kahdeksanvuotiaaksi varttunut Jugador on ollut neljän ystäväperheen omistuksessa varsasta asti.

”Se on meidän ensimmäinen hevonen, aika onnistunut valinta”, Jarmo Ahlbom myhäili. ”Itse harrastin hevosia tosi aktiivisesti jo 70-luvulla, mutten vielä omistanut. Velipojan kanssa oltiin Teivossa katsomassa Kriterium-raveja. Silloin tuli kauhea hevoskuume, jonka seurauksena ostettiin Jugador sitten.”

Jarmo Ahlbom vannoo kimppaomistamisen nimeen ja kertoi, että Jugadorin kisojen seuraamiseen liittyy hänellä suuria tunteita.

”Porukkaomistaminen on tällaista sosiaalista toimimista, että yhdessä mennään raveihin ja käydään katsomassa hevosta. Siinä on paljon muutakin kuin nämä kisat. Henkilökohtaisesti minua alkaa kaksi tuntia ennen starttia jo jännittämään. Puoli tuntia ennen kisaa alkaa posket jo punoittaa.”

Celebrity Stablen kasvattama Jugador jatkaa kilpailemistaan jo lauantaina Vermossa. Siellä se hakee jo uransa voittoa numero 25.

”Jugador oli jo varsana sellainen, että se palautui helposti. Silloin kun se tuli radalta tallille, oli sen syke jo tasaantunut. Keskiviikon perusteella Jugadorilla on täydet mahdollisuudet lauantainakin. Kaikki hevoset mitä siinä mukana on, Jugador on voittanut. Ei sen mikään suosikki tarvitse olla, muttei me häviämään lähdetä.”

Jugadorin menestyksen innoittamana Jarmo Ahlbom on lähtenyt mukaan muihinkin ravureihin. Markku Niemisen tallissa kasvaa kenties tulevaisuuden tähti.

”Meillä on vähän eri porukalla Contadora, joka on 2-vuotias Jugadorin sisko. Jugador on Quite Easystä ja Andover Hall on tämän Contadoran isä, että aika läheistä sukua. Contadora vaikuttaa tosi hyvälle ja lupaavalle, mutta aika näyttää. Monta kertaa pää ratkaisee, mutta se menee kevyttä ja hienoa ravia ainakin omaan silmään. Hevonen kun kasvaa varsasta aikuiseksi, se on sellaista hienoa aikaa!”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi