Santo Grial on kipaillut urallaan 56 kertaa totosijoin 7-16-4. Voittosumma on 40 270 euroa ja ennätys 12,6.
Santo Grial on kipaillut urallaan 56 kertaa totosijoin 7-16-4. Voittosumma on 40 270 euroa ja ennätys 12,6.Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Juha Jokiselle uusi hevonen – ”Jos se saa halun takaisin, se ei ole vielä kaikkea näyttänyt”

Juha Jokinen toi maanantaiselta selostuskeikaltaan Oulusta 7-vuotiaan Santo Grialin.

Christa Packalénin vähennettyä viime vuonna hevosiaan aina mukavasti menestynyt Santo Grial lähti pohjoiseen hakemaan uutta nostetta uralleen. Kun sitä ei löytynyt, se palasi nyt takaisin etelään.

”Muu porukka nosti kädet pystyyn, mutta minä halusin vielä kokeilla. Eihän Santo Grial ole tänä vuonna mihinkään mennyt, mutta minulla on mukavia kokemuksia näistä vanhoista kimppahevosista”, Maxwell Magicillakin vielä pitkään kimpan purkautumisen jälkeen kilpaillut Juha Jokinen alustaa.

Santo Grialinkin omistajaporukassa hän on ollut mukana alusta lähtien.

”Sen luokka on tiedossa, ja jos se saa halun takaisin, se ei ole vielä kaikkea näyttänyt. Nyt se saa pitää pienen paussin ja palaa radoille vasta kesällä”, uusi omistaja-valmentaja suunnittelee.

Jo nyt Santo Grial on osoittautunut hyväksi terapiahevoseksi Jokisen toiselle starttarille BWT Bayernille.

”Pate vähän masentui, kun sen kaveri Maxwell Magic vuodenvaihteessa kuoli. Se on niin vihainen kaikille muille, luimistelee ja kolistelee karsinoita, että olemme nimenneet sen Teppo Tulpuksi (Aku Ankan vihainen naapuri). Santo Grialin se hyväksyy, kun se on samanvärinen ja samaa rotua”, Juha Jokinen myhäilee.

Santo Grialia hän pitää täydellisenä hevosena amatöörille.

”Kiltti ja hyväkäytöksinen”, Jokinen kuvailee.

Hänen tallistaan eivät hevoset lähde hevillä kiertoon. Maxwell Magic sai viettää hyviä eläkepäiviä 23-vuotiaaksi asti, ja lisäksi tallista löytyy vielä 14-vuotias Tekomieskin.

”Uuden hevosen ottaminen on aina suuren harkinnan alla, kun ei se tästä helposti seuraavaan 10 vuoteen lähde”, Juha Jokinen naurahtaa.

Juha Jokinen ehtii ravien äänitöiden ohessa myös valmentamaan hevosia.
Juha Jokinen ehtii ravien äänitöiden ohessa myös valmentamaan hevosia.Kuva: Jarno Unkuri

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi