Juha Rehulan pitkä putki kansanedustajana ei saanut jatkoa. Arkistokuva
Juha Rehulan pitkä putki kansanedustajana ei saanut jatkoa. Arkistokuva

Juha Rehula jäi vaaleissa varasijalle

Eduskuntavaalien tulos on lähestulkoon ratkottu. SDP:n ja perussuomalaisten mittelö etenee tasapäin, keskusta on vaalien suuri häviäjä. Sen myötä Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula (kesk) putoaa eduskunnasta ja jää varasijalle 3 327 äänellään.

55-vuotias Rehula on työskennellyt kansanedustajana pitkään, vuodesta 1996 lähtien. Sosiaali- ja terveysministerinä hän oli vuosina 2010-2011 ja perhe- ja peruspalveluministerinä 2015-2017. Hippoksen hallitukseen hänet valittiin toukokuussa 2018. Viime marraskuussa luottamustehtävään myönnettiin kahden vuoden jatkopesti.

Keskusta on kärsinyt pääministeripuolueen rasitteista, ja se koki näissä vaaleissa ison tappion. Päijät-Hämeeseen vaalipiiristä heltisi keskustalle vain yksi paikka. Se meni Rehulan sijaan uudelle kansanedustajatulokkaalle Hilkka Kempille, 30, joka keräsi 3 601 ääntä.

Asikkalalainen Kemppi on ottanut kantaa muun muassa lomitukseen liittyen. MTK:n vaalitentissä hän totesi lomittamisen olevan erittäin tärkeä tuen muoto, jossa kyse on paitsi tuottajien jaksamisesta, myös eläinten hyvinvoinnista.

Juha Rehulan saama äänimäärä putosi noin puoleen sitten vuoden 2015 vaalien. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) meni läpi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 7 492 äänellä. Hänkin menetti edellisvaaleista noin 1900 ääntä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi