Juha Utala valehteli itsensä Suomen mestariksi
Huumorimiehenä tunnetulla Juha Utalalla riittää suupielet hymyyn saavia sutkautuksia.Kuva: Anu Leppänen

Juha Utala valehteli itsensä Suomen mestariksi

Kouvolan raviradalla järjestettiin hieman erilainen ravi-ilta viime perjantaina.

Aprillipäivän kunniaksi ravintolassa käytiin ravien jälkeen ravivalehtelun SM-kisat. Illan aikana tunnetut ravipersoonat, kuten Juha Utala, Teemu Okkolin ja Lauri Hyvönen pääsivät kertomaan yleisölle tarinoita, jonka paikkansapitävyyttä paikan päälle saapuneet pääsivät arvailemaan. Parhaiten luikuria laski huumoristaan tunnettu Utala.

”Sehän oli ihan mukava tempaus Kouvolalta, hieman erilaista illanviettoa. Tuvassa oli ihmisiä aika paljonkin”, Utala kiittelee.

Vaikka hollolalaisen hevosmiehen taidot myös tarinankerronnan saralla ovat monien tiedossa, ei Utala itse ottanut menestyspaineita leikkimielisestä kisasta. Ykköspalkinto oli kuitenkin maistuva.

”Paineita kisaan toi ainoastaan niin hyvä palkinto, kun voittaja sai vuoden sillit. Nyt meillä on hirveä määrä Abbaa. Onneksi appiukko on kova sillimies, ja olemme hyvissä väleissä, niin saa viedä aina purkin mennessään.”

Tapahtumalla näytti olleen toivottu vaikutus myös järjestäjän kannalta, sillä ravien yleisömääräksi ilmoitettiin 742 henkilöä, mikä on varsin hyvä määrä nykypäivän iltaraveihin. Vertailun vuoksi maaliskuun ensimmäisissä perjantairaveissa Seinäjoella yleisömäärä oli 172 henkilöä. Viime kuun toiset perjantairavit järjestettiin Porissa, missä Äijä-ravit houkutteli radan varteen 427 ihmistä.

Tarinoivien ravipersoonien lisäksi yleisöä viihdytti Leevi and The Leavings tribuutti, joka bändin nimen mukaisesti soittaa tunnetun suomalaisyhtyeen kappaleita.

”Siellä oli hyvä meininki”, Utala kehuu. ”Bändi soitti mukavaa musiikkia, ja paikalla oli paljon tuttuja ihmisiä. Tuskin torstai-iltana olisi ollut niin paljon porukkaa, mutta perjantai vetää paremmin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi