Juha Utalan kilpahevoset juoksevat mahdollisimman vapaasti – ”Samalla sekillä ei ajeta kolmevuotiaana ja viisivuotiaana”
Juha Utalan Piece Of Hero voitti Kasvattakruunun löysällä sekillä.Kannen kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Juha Utalan kilpahevoset juoksevat mahdollisimman vapaasti – ”Samalla sekillä ei ajeta kolmevuotiaana ja viisivuotiaana”

Keskiviikon Hevosurheilussa Juha Utala kertoo, mitkä tekijät sekin valintaan vaikuttavat. Tutustumme myös kaikki kolme starttiaan voittaneeseen kolmevuotiaaseen Lipassiin ja Juha Luusuaniemeen, joka valmentaa huippukauden tehnyttä Diamond Lordia.

Juha Utalan talli on noussut kovaan menestyskuntoon syksyn tullen ja marraskuu toi talliin kaksi suurkilpailuvoittoa. Keskiviikon Hevosurheilussa hollolalaisvalmentaja puhuu obersekeistä. Utala itse haluaa hevostensa juoksevan löysällä sekillä tai kokonaan ilman.

Miksi obersekkiä käytetään? Missä vaiheessa sen voi ottaa hevoselta pois? Kannattaako ilman sekkiä ajaminen? Mitä tarkoittaa löysällä sekillä kilpaileminen ja miksi niin tehdään? Mitä tarkoittaa liian tiukka sekki? Mitkä asiat vaikuttavat sekin käyttöön? Entä kenellä Juha Utalan hevosista on ollut tapana sukellella?

Vasta kolmevuotias Lipassi on poikkeuksellinen lahjakkuus – jo siitäkin syystä, että harva suomenhevosvarsa kilpailee ilman sekkiä, mutta Lipassipa kilpailee. Hevosurheilu-lehdessä Lipassin omistaja-valmentaja Heikki Hoffren kertoo tunnelmat ja odotukset talvitauolle jääneestä oriista, joka ei vielä ole parempaansa kohdannut.

Lauantaina 75-sirkus suuntaa Rovaniemelle ja kotiradan Diamond Lord on valmiina. Valmentaja Juha Luusuaniemi on saanut hevostensa rattaille kaksi ammattimiestä, Santtu Raitalan ja Jos Verbeeckin. Mutta mikä on Luusuaniemen mukavin muisto Raitalasta?

Uutisissa kertaamme Verbeeckin viime hetken kuulumiset ja kerromme Vuoden ravinaisen valinnasta.

Mukana totuttuun tapaan myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin aina lauantaihin asti.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi