Kannen kuva: Mainos
Kannen kuva: Mainos

Juhannuslehdessä saunaa ja tosielämän satuja

Juhannuksen kaksoisnumerossa Lars-Erik Stenberg soutelee mökillään ja kertoilee samalla Hevosurheilun lukijoille kokemuksia uransa varrelta. Lehdessä tutustumme myös hevosten moderniin juhannussaunaan.

Useita huippuhevosia vuosien varrella valmentanut Lars-Erik Stenberg kertoo oppineensa paljon Riding Sponsorista.

”Se ja omistajakin opettivat sen, että ei pidä pelätä vastustajaa. Rohkeasti voi ajaa vaikka kuinka kovia lähtöjä, jos hevonen on vaan kunnossa. Se oli iso asia ja siitä voi ottaa moni mallia, niin kuin moni on ottanutkin. Kuten Ranch Kelly. Jos hevonen tosissaan tuntuu oikeasti tosi hyvältä, sitten kannattaa mennä. Esimerkiksi Ranskaan, mutta muutenkin isoihin lähtöihin. Pitää olla vahva tunne, koska muuten se on turhaa.”

Moottoritilavuuden ja ylipäätään hevosen vahvan iskukyvyn pitää valmentajan voida lukea hevosesta itsestään.

”Se on joskus hankala kertoa, mutta hevoset näyttää sen erilailla, että nyt on kaikki tosi hyvällä mallilla. Joskus jos hevonen osaisi puhua, se saattaisi sanoa, että ilmoita vaan (starttiin), kyllä minä hoidan loput. Ne jotenkin huokuvat suurta itsevarmuutta silloin, kun on kaikki oikein kunnossa. Silloin on mahdollisuus pärjätä isoissakin lähdöissä.”

Miten kielitaidoton Stenberg pärjäsi Ranskanturneella? Tietääkö varsasta ennen 2-vuotiskautta, että siitä tulee hyvä? Missä asiassa suomalaisvalmentajat antavat tasoitusta ulkomaisille kilpaveljille ja –siskoille? Lue lisää Hevosurheilusta!

Ratsastuksessa vierailemme Heidi Huurinaisen ja Henrikki Pajulahden tilalla Valkeakoskella puhumassa ratsastuksesta, hevosista ja vähän rakkaudestakin, kuten juhannuslehteen sopii.

Jos kuuluu juhannussauna kaikkien suomalaisten perinteiseen kesäjuhlaan, niin hyvää saunottaminen tekee hevosellekin. Lempääläläinen Jyrki Pyykkö on molla tapaa hevosten hyvinvointipalvelujen pioneeri. Ekohepoon hän rakensi maailman ensimmäisen infrapunasaunan hevosille ja nelisen vuotta sitten keksi viedä säteilyttimet suolahuoneeseen. Syntyi Stiroom, joka tähtää kansainvälisille markkinoille. Mutta mitä hyötyjä suolasta ja infrapunasta oikein on? Hevosurheilu kertoo.

Asterisque intouttaa valmentajansa Mauri Jaaran ylisanoihin. Sanoille löytyy kyllä katettakin, 4-vuotias on kilpaillut tasan 10 kertaa, ja voittanut niistä yhdeksän viimeisintä. Orin rajoja ei ole katsottu loppuun eikä tällä menolla ihan heti katsotakaan. Juhannuksen Hevosurheilussa tutustutaan tarkemmin ilmiöön nimeltä Asterisque ja sen tulevaisuuden suunnitelmiin.

Lehdestä löytyvät lähtölistat ja vihjeet kotimaan raveihin aina ensi tiistaihin asti, sekä Ruotsin puolelta juhannussunnuntain Kalmarin 75-kierrokselle.

Juhannuksesta johtuen Hevosurheilu ilmestyy tällä viikolla kaksoisnumerona. Seuraava lehti ilmestyy keskiviikkona 24.6.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi