Kolmen vuoden takaisella kuninkuusraviareenalla järjestetään tänä viikonloppuna maailman suurin suunnistusviestitapahtuma.
Kolmen vuoden takaisella kuninkuusraviareenalla järjestetään tänä viikonloppuna maailman suurin suunnistusviestitapahtuma.Kuvat: Jarmo Nikurautio

Jukolan viesti Mäntyvaarassa - ravirata valmis isännöimään 12 000:ta suunnistajaa

Venlojen viesti starttaa tänään lauantaina kello 13.45 ja Jukolan viesti kello 23.00.

Vaikka koronaepidemian kiihtyminen syksyä kohti aiheutti maailman suurimpaan suunnistusviestitapahtumaan viime hetken poisjääntejä, Rovaniemelle on saapunut noin 12 000 suunnistajaa. 1400-päinen talkootyöläisten joukko on rakentanut parin viikon ajan puitteita tapahtumalle Mäntyvaaran raviradalle, ja nyt kaikki on valmista.

Keskikenttä on täyttynyt vihreillä joukkueteltoilla, joissa joukkueiden jäsenet odottavat omaa suunnistusvuoroaan tai palautuvat suorituksistaan. Tilapäisrakennelmina on radalle pystytetty myös saunat, suihkut ja ravintolateltta. Yleisö pystyy seuraamaan radan amfiteatterimaisen katsomon penkeiltä, miten suunnistajat lähtevät matkaan takasuoralta ja tulevat maaliin etusuoralla.

Rovaniemen ravirata on edelläkävijöitä, mitä tulee radan puitteiden ravien ulkopuoliseen käyttöön. Ralleja, alkuun Tunturi-Ralli ja nyttemmin Arctic Rally, radalla on järjestetty kohta kahdenkymmenen vuoden ajan ja järjestetään myös ensi tammikuussa. Helmikuussa Mäntyvaarasta käynnistyy Porocup - jo perinteikäs suurtapahtuma sekin.

Ralliin ja porokisoihin Rovaniemen Ravirata Oy tarjoaa puitteiden lisäksi myös ravintolapalvelut. Jukolan viestiin rata vuokraa suunnistusväelle ainoastaan puitteet.

Alla Jarmo Nikuraution perjantaina ottamia kuvia suunnistajia odottaneesta Mäntyvaarasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi