Peter Lindroos tuuletti Kokemäen yleisölle Vilperi-ajon voittoa. Hallitseva ravikuningas Köppinen ja Kari Rosimo kirivät toiseksi.
Peter Lindroos tuuletti Kokemäen yleisölle Vilperi-ajon voittoa. Hallitseva ravikuningas Köppinen ja Kari Rosimo kirivät toiseksi.Kuva: Hanna Laakso

Julmin piti ravikuninkaankin takanaan

Esa Heikkisen valmentama kuusivuotias ori vei Kokemäen kauden avausraveissa ajetun Vilperi-ajon. 

Vetotöistä aina viimeiselle takasuoralle vastasi Y.P. Passi, jolta Julmin ja Peter Lindroos hakivat keulapaikan noin 500 metriä ennen maalia. Kohti keulaa Julminin perässä kiersivät myös kovat konkarit Akaasia ja Köppinen. Maalisuoran taistelu nähtiin ravikuninkaan ja nousevan suomenhevostähden välillä, ja Julmin onnistui kuin onnistuikin pitämään Köppisen aisoissa.

Julminin (Viesker) ohjastaja Peter Lindroos tuuletti Kokemäen avausravien yleisön edessä.

"Kun keulaan päästiin, hevoselle tuli mukavuudenhalun tunne, ja siinä joutui vähän muistuttelemaan. Mutta kun Kari (Rosimo, ohjasti Köppistä) tuli rinnalle, kyllä se siitä taas lähti. Loppusuoran alussa jo tuntui, ettei Köppinen tule ohi", Lindroos kommentoi voittajahaastattelussa.

Kuusivuotias Julmin palkittiin Vilperi-ajon ykkösestä 3000 eurolla. Esa Heikkisen valmentama hevonen on voittanut tänä vuonna kolmesti. Satakunta Seniorissa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajetussa Mauri Tuurnan ajossa ori oli kummassakin kolmas.

Vilperi-ajon 2018 voit katsoa oheiselta Veikkauksen videolta. Mikäli video ei avaudu osana artikkelia, pääset katsomaan sen täältä. Lähdön tulokset kokonaisuudessaan pääset katsomaan täältä.

Vilperi-ajo juostiin Kokemäen Toto4-pelin päätöskohteena. Muissa Toto4-kohteissa voittoihin ylsivät Unequalled Stride, Rikasson ja Safe Crossing.

Unequalled Striden ohjastaja Mikael Pitkänen ja valmentaja Milla Pitkänen pääsivät juhlistamaan tuplavoittoa, kun Piquant Stride vei ravien yhdeksäntenä lähtönä ajetun pitkän matkan kisan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi