Onnen Häivää valmentaa Sami Mykkänen. Kuva: Mirva Mykkänen.
Onnen Häivää valmentaa Sami Mykkänen. Kuva: Mirva Mykkänen.

Juosten voittoon ja kävellen voittajaesittelyyn

Omapäinen tamma Onnen Häivä teki hienon suorituksen Kuopion Varsakunkku-lähdössä. Niko Jokelan ajama viisivuotias voitti vakuuttavasti alkulaukasta huolimatta.

Sarikan oli ennakkosuosikki viisivuotiaiden tammojen kilpailussa, ja se pääsikin johtamaan joukkoa. Yllättävää oli, ettei Sarikan pystynyt vastaamaan viimeisellä takasuoralla, kun Onnen Häivä reissutti vauhdikkaasti keulaan. Sami Mykkäsen valmentama ja Honkarannan Ratatallin omistama tamma jätti Sarikanin maalisuoralla selvästi taakseen. Aika 29,3a on Onnen Häivän uusi autolähtöennätys.

Kuningatarkilpailussa aikoinaan pärjänneen Hovin Papittaren tyttärentytärtä Onnen Häivää saatiin odotella voittajaesittelyyn, koska sillä ei ollut sinne mitään kiirettä. Tamma käveli hiljakseen takasuoralta etusuoralle, kunnes viimeinkin ohjastaja Jokela pääsi kommentoimaan haastattelijalle.

”Onnen Häivä lähti hyvin, mutta se on vähän liian innokas auton takana ja laukkasi”, Niko Jokela sanaili. ”Viimeisellä takasuoralla se meni niin eri vauhtia, että oli tuntuma keulaan pääsemisestä. Jos kaikki vaan toimii, niin tämä on kärkivarsoja. Onnen Häivä saattaa tehdä mitä lystää, ja voittajaesittelyyn se käveli rauhallisesti sekä kesken lämmityksen vaihtoi suuntaa.”

Toto5 sujui muuten varsin suosikkipitoisesti. Fu King Fab Press, Villiheili ja La Donna Perfetta toivat valmentajilleen Miika Tenhuselle, Ossi Nurmoselle ja Janita Antti-Roikolle ravien toisen voiton. Nurmosen tallin tamma Villiheili kiersi keulaan kilometri ennen maalia ja piti ykkösenä. Smokin Ride oli myös varma voittaja keulasta.

Lisää Kuopion raveista voit lukea ensi keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 11 Fu King Fab Press, 22,70%, 4,45 e

T5-2: 9 Villiheili, 20,75%, 13,12 e

T5-3: 1 La Donna Perfetta, 36,60%, 18,61 e

T5-4: 6 Smokin Ride, 28,72%, 24,82 e

T5-5: 8 Onnen Häivä, 14,93%, 100,99 e

Vaihto: 59 817,95 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi