Kärjen reipas matkavauhti tuli hyödynnetyksi - "Ongelmat taitaa olla voitettu"
Jarmo Saarela löysi Toto5-avauksessa suotuisat ajolinjat Great Hurricanen kanssa.Kuva: Anu Leppänen.

Kärjen reipas matkavauhti tuli hyödynnetyksi - "Ongelmat taitaa olla voitettu"

Tero E Mäenpään valmentama Great Hurricane kiri Killerin pitkällä maalisuoralla kauden kolmanteen voittoonsa tuloksella 18,3ake.

Killerin illan Toto5-avauskohteessa enintään 9500 euroa tienanneet lämminveriset mittelivät paremmuuttaan 2140 metrin matkalla.

Lähtökiihdytyksessä nopeiten liikkeelle avasi nelosradalta Jukka Torvisen ohjastama Mini Pepper, joka ei kärkipaikasta suostunut luopumaan suosikki Stonecapes Topgunin ilmestyttyä sen rinnalle ensimmäisellä takasuoralla. Kärkikaksikko piti avaustuhannella tempon olosuhteet huomioon ottaen reippaana ja kierroksen väliajaksi merkattiinkin 16,5.

Stonecapes Topgun nujersi viimeisellä takasuoralla keulahevosen vastarinnan ja eteni kärkipaikalle, mutta 3. ulkoa 600 metriä ennen maalia kiriin hyökännyt Great Hurricane eteni nopeasti keulahevosen peesiin, josta se Jarmo Saarelan ajamana rutisti loppusuoralla ykköseksi 21,5-vauhtisessa lopetuksessa.

"Loppusuoralla se tuli varmasti kaverista ohi, mutta kokolappujen vuoksi jäi vähän rinnalle odottelemaan. Tämä on kyllä jaksava hevonen", Saarela kertoi radan voittajahaastattelussa.

Great Hurricanen on kasvattanut Kajaanissa asuva Jarno Schadewitz, joka myös omistaa hevosen yhdessä poikansa Eeliksen kanssa.

"Oikein hyvähän se oli. Viime starttien perusteella tänään pärjäämistä vähän odottelinkin", Jarno Schadewitz sanoo.

"Pikkusen sillä on alakerrassa ollut vaivoja, mutta nyt ne ongelmat taitaa olla voitettu. Tällä on tosi kultainen luonne, kuten myös emällään", hän jatkaa.

4-vuotias Great Hurricane siirtyi Tero E Mäenpään valmennukseen reilut kaksi vuotta sitten.

"Minulla itselläni on ollut terveyden kanssa murheita, joten laitoin hevosen Terolle treeniin, kun hän on vanha tuttuni ja ajanutkin usein hevosillani", Schadewitz taustoittaa.

Schadewitz on harrastanut raviurheilua 90-luvulta lähtien.

"Hevosten treenaaminen minut lajiin mukaan innosti. Kasvattaminenkin on minua aina kiinnostanut. Great Hurricanen emä Great Julie on myös kasvattini", hän kertoo.

Express Eve hallitsi Riku M Lindgrenin ajamana toista Toto5-kohdetta varmasti maaliin saakka saatuaan vetää keulapaikalta lähtöä haluamaansa tahtia. Hevosta valmentaa Jukka-Pekka Kauhanen.

Kasturo kirmasi open stretch-kaistaa pitkin kauden toiseen voittoonsa Harri Kotilaisen ohjastamana. Matti Tolosen valmennettavan voittotulokseksi kirjattiin 30,9/2140 metriä.

Heli Kaurahalmen valmentama Stunning Spark kiri 20 metrin takamatkasta huolimatta toiseen perättäiseen voittoonsa. Voittoisasta ajosuorituksesta vastasi Esa Holopainen.

Oikean Toto5-rivin täydensi Il Funny Li, joka kierroksen eniten pelatuimpana hevosena hallitsi lähtöä keulapaikalta varmoin ottein maaliin saakka. Markus Dahlströmin ohjastaman ja valmentaman 6-vuotiaan kauden seitsemäs napakymppi irtosi tuloksella 16,9ke.

Ravit avanneessa suomenhevoslähdössä paras oli pitkältä takamatkalta uran avausvoittoon kiertänyt Majatalon Maesto. Vesa Vehviläisen ohjastaman ruunan valmennuksesta vastaa hänen veljensä Jorma Vehviläinen.

Montélähdön parhaaksi ylsi Martta Smuran ratsastama Fight Back.

Hanna Kaihlajärven omistama, valmentama ja kasvattama Topeva jatkoi tyylikkäitä otteitaan halliten ravien kolmatta lähtöä varmasti maaliin saakka Jaakko Honkosen ohjastamana. 6-vuotiaan Topevan ura käsittää nyt kahdeksan kilpailua, joista seitsemän on päättynyt voittoon.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 7 Great Hurricane, 4,40 %, 10,71 €

Toto5-2: 1 Express Eve, 26,92 %, 29,25 €

Toto5-3: 1 Kasturo, 19,03 %, 87,63 €

Toto5-4: 11 Stunning Spark, 14,04 %, 332,31 €

Toto5-5: 3 Il Funny Li, 59,94 %, 426,98 €

Vaihto: 66 872,67 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi