Kaksi jäsentä erosi Hevosopiston hallituksesta – ”Asiat selvitetään ennen toukokuun puoliväliä”

Kaksi jäsentä erosi Hevosopiston hallituksesta – ”Asiat selvitetään ennen toukokuun puoliväliä”

Ypäjän Hevosopiston pitkittynyt tilanne on poikinut uuden käänteen, kun sen hallituksesta erosi kaksi jäsentä.

Keskiviikkona kokoontuneen Hevosopiston uudesta hallituksesta erosivat valtion neuvotteleva virkamies Petri Puhakainen sekä Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Puhakainen ja Kesäniemi ovat kuuluneet myös Hevosopiston aiempaan hallitukseen, joka vaihtui maaliskuun alussa. Tuolloin Hevosopiston yhtiökokous hyväksyi tilinpäätöksen vuodelta 2020, mutta ei myöntänyt vastuuvapautta Hevosopisto Oy:n hallituksen puheenjohtajalle, hallituksen jäsenille eikä toimitusjohtajalle.

Hevosalan ulkopuolelta hallitukseen tullut Petri Puhakainen vahvistaa eronsa.

”Tässä vaiheessa en kommentoi sen enempää, mutta ainahan jokin syy on, kun erotaan. Sen olen kyllä kertonut asianosaisille, joiden asiasta tarvitsee tietää, mutta ihan jo sopimusten takia en sen enempää julkisuuteen kerro. Olin mukana vanhassa hallituksessa, joka ei saanut vastuuvapautta, ja sen voin sanoa, että syyt eivät liity sinne tai mitä siellä on ollut. Eroonkaan ei liittynyt mitään dramatiikkaa, ei ollut riitoja tai rämistelyä tai kolistelua. Kokoukset ja asiat menivät hyvässä yhteishengessä, asioista tietysti voidaan olla eri mieltä”, Puhakainen muotoilee.

Forssan kaupunginhallitus käsittelee aihetta ensi maanantain kokouksessaan.

”Ymmärsin, että valtion ja Forssan kaupungin edustajat tekivät tämän päätöksen. Se osoittaa, ettei uusi hallituskaan ole toimintakykyinen. Yhteistä päämäärää ei vain näytä löytyvän”, Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä harmittelee.

”Huoleni Hevosopiston tilanteesta on suuri. Seudullisesti opiston merkitys elinvoiman kannalta on erittäin merkittävä. Se monipuolistaa opiskelutarjontaa nuorille ja tuo muutenkin seudulle paljon mahdollisuuksia. Korkeatasoiset suurtapahtumat ovat vain yksi esimerkki. Koko Kanta-Hämeen kannalta sovun löytäminen on siis ensiarvoisen tärkeää”, Penttilä toteaa.

Jari Kesäniemi ilmoittaa haluavansa olla Hevosopiston toiminnassa mukana jatkossakin.

”Mutta hieman eri roolissa. Hevosopistolla on seutukunnallisesti merkittävä vaikutus, ja pidän sitä todella arvokkaana. Toivon kaikkea hyvää Hevosopistolle!” Kesäniemi sanoo Hevosopiston tiedotteessa.

Opiston hallituksen puheenjohtaja Laura Airaksinen kertoo, että Hevosopiston tilanne on tiiviin selvityksen alla.

”Hyvin mielellämme olisimme heidän kanssaan yhteistyötä jatkaneet”, hän viittaa Puhakaisen ja Kesäniemen ratkaisuun. ”Asiat selvitetään ennen toukokuun puoliväliä”, hän lupaa.

”Hallitus on toimintakykyinen, kokoontuu tihennetysti ja toimii aktiivisesti yhteistyössä omistajatahojen kanssa, jotta pääsemme kohti vakaata ja kantavaa toimintaa. Teemme paljon töitä asioiden edistämiseksi. Olemme käynnistäneet omistajien meiltä pyytämän toiminnan tarkastuksen, jonka tulos antaa meille varmasti hyvää pohjaa myös tuleville kehityskohteille. Odotamme valoisin mielin tulevaa tapahtumakesää.”

Hevosopisto on viime vuodesta lähtien kärsinyt taloudellisista ja työilmapiiriin liittyvistä haasteista.

Edit klo 18.24 Lisätty Laura Airaksisen kommentti hallituksen toimintakykyisyydestä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi