Viime helmikuinen T65-voitto Killerillä jäi One Break Brolinen uran viimeiseksi ykkössijaksi,
Viime helmikuinen T65-voitto Killerillä jäi One Break Brolinen uran viimeiseksi ykkössijaksi,KLuva: Merja Ahola-Turpeinen

Kaksi Onkel Investin kykyhevosta eläkkeelle – ”Hevonen oli huippulahjakas”

Juuso Holttisen valmentamat One Break Broline, 11, ja Blue Max Inn, 6, lopettivat kilpailemisen viime kauteen.

One Break Broline kilpaili Suomessa viiden kauden ajan hyvällä menestyksellä. Jalkavaivat kummittelivat kuitenkin koko ajan taustalla.

”Se tuli Suomeen jännevamman takia, ja oli oikeastaan ihme, että sillä päästiin vielä radoille. Hevonen oli huippulahjakas, mutta jännevammat on hankalia”, Juuso Holttinen taustoittaa.

Nyt One Break Broline sai jäädä viettämään eläkepäiviä toisen Onkel Invest Oy:n lahjakkuuden, jenkkiruuna Blue Max Innin kanssa.

”Ne saivat olla jo kesän yhdessä laitumella ja jäivät siitä eläkepäiviä viettämään”, Holttinen kertoo.

”Myös Blue Max Innillä oli ollut ongelmia jo Ruotsissa, eikä mekään päästy sille tasolle, että olisi kannattanut jatkaa kilpailemista. Jos yritettiin treenata niin, että olisi menestytty, 1-2 startin jälkeen tuli vastoinkäymisiä. Siksi oli parempi päästää hevonen huilimaan.”

Blue Max Inn oli 22 startistaan puolet totossa ja voitti 5. Voittosummaksi jäi 15 157 euroa ja ennätykseksi 14,2ake. One Break Brolinen statistiikka 61 startista oli 18-6-4. Ennätykseksi jäi 12,3aly ja voittosummaksi 67 170 euroa.

Blue Max Inn (2) väläytti luokkaansa viime kesäkuussa Vermossa lyömällä Federal Hillin (5).
Blue Max Inn (2) väläytti luokkaansa viime kesäkuussa Vermossa lyömällä Federal Hillin (5).Kuva: Roosa Lindholm

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi