Suomen Hippoksen valtuuskunta piti syyskokouksensa Vermossa.
Suomen Hippoksen valtuuskunta piti syyskokouksensa Vermossa.Kuva: Johanna Heinonen

Kaksi uutta jäsentä Hippoksen hallitukseen – tasaisessa vaalissa jouduttiin turvautumaan arvontaan

Suomen Hippoksen valtuuskunnan syyskokous valitsi kolme jäsentä erovuoroisten tilalle Hippoksen hallitukseen.

Erovuorossa olivat kaksi vuotta sitten hallitukseen valitut Anne Laitinen, Tuomo Ojanperä ja Harri Voutilainen. Kaikki asettuivat ehdolle uudelleen, ja uusina ehdokkaina hallitusvaaliin lähtivät heidän kanssaan Heikki Kosonen, Tiina Kuosmanen ja Matti Mahlamäki.

Äänestyksessä äänet jakaantuivat seuraavasti: Kuosmanen 21, Voutilainen 21, Kosonen 18, Mahlamäki 18, Laitinen 13 ja Ojanperä 12.

Tämä tarkoitti, että Kuosmanen valittiin hallitukseen uutena ja Voutilainen jatkokaudelle suoraan. Kolmannesta hallituspaikasta jouduttiin Hippoksen sääntöjen mukaan järjestämään äänestys Kososen ja Mahlamäen kesken, ja siinä arpa suosi Mahlamäkeä.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo oli kertonut jo ennen vaalia, että tasatilanteessa arpa ratkaisee, joten kaikille oli selvää, että sääntöjen mukaan mentiin. Eri asia on, olisiko säännöissä näiltä osin päivittämisen tarvetta?

”Säännöt ovat säännöt. Jos kaksi tai useampaa ehdokasta päätyy tasatilanteeseen, se kertoo, että kaikilla on takana vankka kannatus. Puheenjohtajakin on valittu joskus arvalla”, Hippoksen nykyinen puheenjohtaja Kari Eriksson muistutti.

Kokous eteni varsin sutjakasti, ja päätökset nuijittiin pöytään pitkälti esityslistan mukaisesti alle kolmessa tunnissa. Hallituksen esitykseen raviratavaliokunnan perustamisesta tuli yksi eriäväkin mielipide, kun Etelä-Suomen hevosjalostusliittoa edustanut Antti Karhila koki osan raviratavaliokunnalle esitetyistä tehtävistä kuuluvan perinteisesti hevosjalostusliitoille ja raviratoihin perustuvan aluejaon olevan liittojen kannalta ongelmallinen. Ehdotus esityksen palauttamisesta hallituksen valmisteluun ei saanut kuitenkaan kannatusta.

”Alueiden suhteesta liittoihin keskusteltiin hallituksessakin, mutta alueen raja ei voi olla este yhteistyölle. Sellaista ongelmaa en tunnista, että radat astuisivat liittojen varpaille. Työ on yhteistä, ja vaikka rata kantaa vastuun, sitä työtä täytyy pystyä tekemään yhteistyössä liiton kanssa”, Kari Eriksson kertoi näkemyksenään.

Lisää valtuuskunnan kokouksesta perjantain Hevosurheilussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi