Sahara Commanderin kyydissä valmentaja Tommi Kylliäinen otti ilon irti ylivoimasta.
Sahara Commanderin kyydissä valmentaja Tommi Kylliäinen otti ilon irti ylivoimasta.Merja Ahola-Turpeinen

Kaksivuotiaat aloittivat huikeasti - "Lahjakkain kaksivuotias joka minulla on ollut"

Nothingcomes vei nimiinsä kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu -finaalin. Oriiden ja ruunien puolella juhli Sahara Commander.

Jukka Hakkaraisen valmentama ja hänen vaimonsa Riina Korhosen omistama Nothingcomes sai makoisat iskuasemat 3. sisältä tasaisen reipasta vetäneen kärjen tuntumassa. Hakkaraiselle sopi mainiosti, että suursuosikki Callela Ellen jäi vetämään 2. rataa. Hän pääsi nostamaan Nothingcomesin 600 ennen maalia 2. ulos Callela Ellenin taakse, ja siitä samantien kiriin.

Loppusuoralla nähtiin upea taisto voitosta, sillä Callela Ellen taisteli urheasti. Se tuli viimeisellä 50 metrillä sisäpuolelta uudelleen voittotaistoon, mutta Nothingcomes kurotti ykköseksi. Palkintona 15000 euroa, sekä Hakkaraisen uran suurin voitto ohjastajana ja valmentajana.

“Oikein tosi hyvältä tuntuu”, Hakkarainen totesi. “Tamma ravasi pikkaisen huonosti, enkä siksi uskaltanut panostaa alkuun. Jos olisin yrittänyt ajaa keulasta, meille olisi käynyt huonosti Callela Ellenin sisäpuolella. Meille sattui hyvä juoksu, kun pääsin vielä Ellenin selkään. Koska omani ei ole pätkällä kauhean nopea, niin käänsin heti kiriin 3. radalle. Sitkeästi se tuli loppuun saakka.”

Nothingcomes on Jethro Rostedtin ja Ylitalo Garden’s Stable Oy:n kasvattama hevonen. Hakkarainen ja Korhonen lähtivät ostamaan Maharajahin tammaa, mutta Nothingcomes tarttui myös matkaan. Riina Korhonen vastaa käytännössä kaksivuotiaan valmennuksesta.

“Suhde hevosen kanssa on ajan myötä muuttunut rakkaussuhteeksi”, Korhonen myhäili. “Aluksi sillä oli paljon omia ajatuksia. Se alkaa pikku hiljaa olla sinut, ja se on rauhoittunut. Kesällä muutettiin suunnitelmia treeneissä, ja ruvettiin ajamaan pelkästään toisen selässä. Se auttoi. Hienolta tuntuu, kun on satsattu kovasti raviurheiluun”, Korhonen iloitsi.

Nothingcomes (1) kurotti niukasti linjalla suursuosikkia paremmin.
Nothingcomes (1) kurotti niukasti linjalla suursuosikkia paremmin.Merja Ahola-Turpeinen

Oriiden ja ruunien kisassa nähtiin vakuuttava Sahara Commander. Sen valmentaja Tommi Kylliäinen nosti ajokkinsa kovimman kiihdytyksen jälkeen jonosta johtopaikalla juosseen Wille's Shamanin rinnalle, josta Sahara Commander purjehti jo 700 ennen maalia omille teilleen.

Petra Huhti on Sahara-hevosten kasvattaja, ja Sahara Commanderin omistavat Lasse ja Mikko Talsi. Ruunan valmentaja jakoi ison osan kunniasta Jukka-Pekka Hukkaselle.

"Jukka-Pekka Hukkanen toi hevosen opetukseen, ja sanoi sitten, ettei ota sitä takaisin. Hänelle kuuluu tästä voitosta isoin kiitos."

"Menestys ei yllättänyt. Meillä oli lähdön kovin hevonen, mikä helpottaa tehtävää oleellisesti. Ajoin vain tasaisesti johtavan rinnalla. Sahara Commanderille juokseminen on tosi helppoa ja se jaksaa mennä."

Kylliäinen painotti, että kaksivuotiaalla on hieno ura edessä, jos kaikki menee sujuvasti.

"Sahara Commander on ehkä lahjakkain kaksivuotias joka minulla on ollut. Jos käyttää luonteensa oikein, se nousee pitkälle. Sillä on ollut taipumusta vekkulimaisuuteen, joskus se on ollut liian innokas. Tänään se käyttäytyi tosi hyvin", Kylliäinen kiitteli.

Niko Jokelan lupaus Uranos kipusi hienosti kakkoseksi, ja MAS Henri kolmanneksi.

Lue lisää Jyväskylän Kavioliiga-raveista maanantaina iltapäivällä diginä ja keskiviikkona Hevosurheilun printtilehdestä.

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi