Kalliista huutokauppaostoksesta paljastui ikävä yllätys – ”Kannattaa lukea huutokauppaehdot”

Kalliista huutokauppaostoksesta paljastui ikävä yllätys – ”Kannattaa lukea huutokauppaehdot”

Hevosen ostamiseen nettihuutokaupasta sisältyy riskinsä.

Tämän sai kokea karvaasti 7-vuotiaan Thrust Controlin 11,0ake Traveran nettihuutokaupasta viime marraskuun lopulla 200 000 kruunulla (noin 20 000 euroa) ostanut Henriikka Kokko.

Hevosella oli huutokaupan aattoillalta hyvä startti alla, kolmossija Elitloppet-voittaja Don Fanucci Zetin ja Cash Cowboyn jälkeen, eikä mikään viitannut terveydellisiin ongelmiin. Niitä alkoi kuitenkin ilmetä, kun hevonen pääsi puolitoista viikkoa myöhemmin Jonna Irrin hoiviin Julmyraan ja treenaus alkoi.

Vaivoja hoidettiin ensin tavallisina rasitusvaivoina, ja Thrust Control tuntuikin vastaavan nivelpiikityksiin. Niiden vaikutuksen osoittauduttua kuitenkin lyhytaikaiseksi hevonen vietiin perusteellisiin tutkimuksiin, ja röntgen-kuvissa löytyi etupolvista vakavat haurastumat ja rustovauriot.

”Koitettiin reklamoida asiasta myyjiä, mutta he vetosivat vain siihen, että hevonen teki hyvän startin ennen huutokauppaa. Ja niinhän se kiistattomasti tekikin”, Henriikka Kokko myöntää.

”Mutta eivät tällaiset haurastumat ja rustottumat viikossa synny. Kaiken lisäksi eläinlääkäri näki, että niitä oli hoidettu ennenkin.”

Huutokaupassa myytäviltä hevosilta edellytetään terveystodistus, muttei röntgen-kuvausta. Se jää ostajan vastuulle. Henriikka Kokko nostaa käden pystyyn virheen merkiksi.

”Omaa tyhmyyttä. Jos tuon hintaisen hevosen ostaa, niin se olisi pitänyt kuvauttaa heti. Ensimmäisen reklamaation tekemiseen on aikaa 14 vuorokautta, ja aikaa kaupan purkamiseen on kuukausi. Kannattaa lukea huutokauppaehdot.”

Vaikka pettymys oli suuri, Henriikka Kokko halusi antaa Thrust Controlille vielä mahdollisuuden. Etupolvet operoitiin, ja tänä maanantaina niihin annettiin kantasoluhoitoa. Rahaa on palanut, ja aikataulut ovat menneet totaalisesti uusiksi.

”Alun perin oli haaveissa, että olisi päästy ajamaan jo talvella kilpaa. Nyt Thrust Control on kuntoutuksessa Horse Tuningilla Pinsiössä, ja treenaamaan sitä pääsee vasta kesällä. Syksyllä se palaa toivottavasti Jonnalle Julmyraan”, Henriikka Kokko aikatauluttaa.

Pahimmasta pettymyksestä hän on päässyt yli.

”Hevosten kanssa ei kaikki mene aina niin kuin elokuvissa tai Strömsössä”, Henriikka huokaa.

Kalliista huutokauppaostoksesta paljastui ikävä yllätys – ”Kannattaa lukea huutokauppaehdot”
Traveran huutokaupasta hevosia Suomeen, ”tämä oli heräteostos”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi