Kalsarikännit siirtyi lauantai-iltana Rami Koiviston ja Toivo Säilyn omistukseen. Kuva laitumelta viime kesältä.
Kalsarikännit siirtyi lauantai-iltana Rami Koiviston ja Toivo Säilyn omistukseen. Kuva laitumelta viime kesältä.Kuva: Björn Norén

Kalsarikännit huutokaupasta suomalaisille – ”Nyt kyllä nimi ratkaisi”

Hevosurheilu kertoi viime lokakuussa erikoisesti nimetyn ruotsalaisvarsan taustoista. Eilen se siirtyi ruotsalaisessa Traveran nettihuutokaupassa suomalaisomistukseen.

1-vuotias Kalsarikännit (Centurion A.T.M.) sattui viime viikolla Travera.nu:n huutokauppalistalta hevoskimppa-aktiivi Rami Koiviston silmään, ja lauantai-iltana hän huusi sen 55 000 kruunulla. Ja vieläpä asiaankuuluvalla tavalla.

”Kalsarit jalassa siemailin rouvan kanssa punaviiniä, ja kaverini Säilyn Topi istui kotonaan saunan lauteilla. Ensin puhuttiin, että 40 000 kruunua on raja, mutta sitten päätettiin, että 55 000 vielä menee. Se oli viimeinen huuto”, Rami Koivisto kertoo.

”Emälinja selvitettiin viikolla, ja Haapakankaan Veikko oli yhteydessä kasvattajan edustajaan Bernie (Björn) Noréniin, mutta nyt kyllä nimi ratkaisi. Ei oltaisi ostettu, jos nimi olisi ollut joku muu.”

”Pitäisikö toivoa, ettei varsa pääse koskaan starttiin? Topin kanssa jo vähän kuin sovittiin, että startteja mennään katsomaan kalsarisillaan”, Koivisto nauraa.

Lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat selvillä.

”Koitetaan saada varsa Elitloppet-raveihin Solvallaan, ja sieltä Mika Haapakangas ottaa sen mukaansa. Mikalla on meidän kaikki muutkin lämpöiset kimppahevoset. Kuukaudeksi laitumelle ja sitten treeniin.”

Solvallan 75-finaaleissa niistä juoksee Gogobet Sisu. Se oli viimeksi avoimessa 5-vuotislähdössä mahtava neljäs Elitloppetissa juoksevan Don Fanucci Zetin, derbyvoittaja Hail Maryn ja Global Adventuren jälkeen.

”Startti pienen hoitotauon jälkeen alla haaveillaan, että se olisi aika hyvä jälleen. Päiväreissu Solvallaan on suunnitteilla, hevosenomistajille on Elitloppet-viikonloppuna ravintolapöytiä varattuna”, Rami Koivisto tietää.

Yhteensä hänellä on tällä hetkellä 9 kimppahevosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi