HU kysyy: Kannattiko Oulun ravit siirtää Rovaniemelle?

HU kysyy: Kannattiko Oulun ravit siirtää Rovaniemelle?

49 valjakkoa jätti 220 kilometrin päästä tarjotun kilpailumahdollisuuden käyttämättä.

Oulun maanantairavit päätettiin jo perjantaina siirtää Rovaniemelle sillä ajatuksella, että mahdollisimman moni kilpailija ja toimihenkilö voisi järjestellä aikataulujaan ja kilpailijat saisivat kilpailumahdollisuuden. 49 hevosta jäi kuitenkin pois, ja pahimmillaan ajettiin lähtö kahdella hevosella. Kannattiko ravit siirtää 220 kilometrin päähän, Suomen Hippoksen raviurheilujohtaja Arto Hytönen?

”Asiaa voi katsoa useasta näkökulmasta. Pelinjärjestäjän kannalta vaihto tietysti edellismaanantaista laski, muttei ihan yhtä dramaattisesti kuin hevosten määrä poisjääntien jälkeen. Kilpailijoita kohtaan on tarpeellista ja reilua, että korvaava paikkakunta löytyy samalle päivälle, jolle kilpailu on hevosen ohjelmaan suunniteltu. Kun siirto tehtiin näin hyvissä ajoin ja palkinnot olivat tavallisia iltaraveja korkeammat, toivoimme tietysti, että useammalla hevosella olisi pystytty ajamaan. Tulos ei ollut ihan sellainen, mutta jatkossakin siirtoja tehdään, jos löytyy korvaava rata, jolla pystytään turvallisesti ajamaan. Etelä-Suomesta sellaisia löytyy usein lähempää kuin pohjoisessa, missä ratavalojen puuttuminen esti siirtämisen lähemmäs Tornioon. Pohjoisen pääratamestari kartoitti siirtomahdollisuudet myös etelän puoleisilta lähiradoilta, mutta niillä tilanne oli sama kuin Oulussa.”

Miten kauas ravit kannattaa pelinjärjestäjän näkökulmasta siirtää, Veikkauksen tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna?

”Pelaamisen osalta on ensisijaisen tärkeää, että lähdöt ovat täysiä ja mielenkiintoisia. Poisjääntien myötä maanantaina oltiin valitettavan kaukana tästä. Jatkuvuuden kannalta on kuitenkin tärkeää, että Suomessa ajetaan ravit päivittäin, jotta säilytetään luottamus siihen, että ravit järjestetään silloin kun ne kalenterissa on.”

HU kysyy: Kannattiko Oulun ravit siirtää Rovaniemelle?
Viikon puheenaiheet: Hevosmäärällä mitattuna Iso Vitonen ei ollut nimensä veroinen
HU kysyy: Kannattiko Oulun ravit siirtää Rovaniemelle?
Iso Vitonen juostaan talvimaisemissa Mäntyvaarassa – "Poisjääntien suuren määrän myötä on hyvä herättää keskustelua"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi