Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus käsitteli Markku Niemisen turvaamistoimihakemuksen viime perjantaina.
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus käsitteli Markku Niemisen turvaamistoimihakemuksen viime perjantaina.Kuva: Anu Leppänen

Käräjäoikeus hylkäsi Niemisen turvaamistoimihakemuksen – kilpailukielto jäi voimaan

Markku Nieminen vaati Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelta ravituomioistuimen 20.8.2021 tiedoksi annetun päätöksen täytäntöönpanon keskeyttämistä tai sen täytäntöönpanon kieltämistä, kunnes hänen Suomen Hipposta vastaan nostamansa siviilikanne on käsitelty.

”Nieminen on ammattivalmentaja, ja Hippoksen päätöksessä määrätty kilpailukielto estää Niemiselle perustuslailla turvatun elinkeinonharjoittamisen. Edelleen Hippoksen päätöksestä on jo aiheutunut Niemiselle vakava mainehaitta, joka on omiaan aiheuttamaan hänelle huomattava taloudellista vahinkoa. Mainehaitta on omiaan heikentämään Niemisen elinkeinovapauden toteutumista myös kuukauden kilpailukiellon jälkeen. Niemiselle syntynyttä mainehaittaa ja vahinkoa on mahdollista rajoittaa ainoastaan keskeyttämällä Hippoksen päätöksen täytäntöönpano”, Niemisen perusteluissa todettiin.

Suomen Hippos vaati vastauksessaan Niemisen turvaamistoimihakemuksen hylkäämistä.

”Niemiselle määrätty kilpailukieltoseuraamus on ollut tavanomaisen kilpailukiellon alarajalta ottaen huomioon Niemisen mahdollisuus harjoittaa ammattiaan ja elinkeinoaan. Ravituomioistuin oli  toimenkuvansa mukaisesti tutkinut Hippoksen päätöksen oikeellisuuden noudatetun menettelyn, yhdistyksen sääntöjen ja lain kannalta”, Hippoksen perusteluissa todettiin.

Käräjäoikeus hylkäsi Markku Niemisen turvaamistoimihakemuksen kokonaisuudessaan. Oikeudenkäyntikulut käräjäoikeus käsittelee ja ratkaisee pääasian eli Niemisen Hipposta vastaan lääkeainerikkomustuomion kumoamiseksi nostaman siviilikanteen yhteydessä myöhemmin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi