Kari Eriksson olisi valmis rajoittamaan kengittä ajamista hevosten hyvinvoinnin edistämiseksi. "Sivuhyötynä lisääntyisivät hevosten suoritteet", hän huomauttaa.
Kari Eriksson olisi valmis rajoittamaan kengittä ajamista hevosten hyvinvoinnin edistämiseksi. "Sivuhyötynä lisääntyisivät hevosten suoritteet", hän huomauttaa.Kuva: Satu Pitkänen

Kari Eriksson suutarkastuksista: “Koko hevosurheilun oikeutus perustuu siihen, että hevosia hoidetaan hyvin”

Etelä-Suomen aluehallintavirasto julkisti tiistaina yhteenvedon tarkastuksista, joissa ravureilta ja kenttäratsuilta löytyi merkittävässä määrin suuvaurioita kilpailujen jälkeen.

Suomen Hippoksen puheenjohtaja Kari Eriksson suhtautuu asiaan suurella vakavuudella.

”Hevosen hyvinvointi on yksi pääkohtia Hippoksen strategiassa. Koko hevosurheilun oikeutus perustuu siihen, että hevosista pidetään hyvää huolta. Ei ole mitään oikeutusta sille, että eläin joutuu kärsimään”, Kari Eriksson linjaa.

”Suututkimusten tekeminen lähti liikkeelle Hippoksesta, ja niiden tulokset julkaistiin Hippoksen luvalla. Mitään ei ole pyritty salaamaan.”

Itsekin hevosia valmentanut ja niillä kilpaillut Eriksson tietää, että suu on hevoselle herkkä paikka.

”Jos hevosen suuhun sattuu, se ei pysty kilpailemaan. Siksikin suuvauriot on pyrittävä estämään tai minimoimaan kaikin mahdollisin tavoin”, hän edellyttää.

Keskusjärjestön agendalla on muitakin hevosen hyvinvointiin liittyviä asioita.

”Ajotapojen on oltava hevosta kunnioittavia, eivätkä ne saa edes näyttää huonoilta, vaikkei hevosta satutettaisikaan”, Kari Eriksson mainitsee.

”Henkilökohtaisesti näkisin hyvänä asiana myös, että kengittä ajamista rajoitettaisiin. Viimeisten sekuntien tiputtaminen vauhdeista ei saisi tapahtua sillä riskillä, että hevonen kipeytyy tai loukkaantuu.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi