Staro Moschino ravasi Harri Koivusen tallista hienon 4-vuotiskauden ja on menestynyt tänä vuonna mukavasti Kimmo Aholalta.
Staro Moschino ravasi Harri Koivusen tallista hienon 4-vuotiskauden ja on menestynyt tänä vuonna mukavasti Kimmo Aholalta.Kuva: Roosa Lindholm

Kari Lähdekorpi hevoskaupoilla – Staro Moschino veteraanivalmentajan omistukseen

Jorma Ruokonen, 78, osti viikonloppuna ensin Harri Koivuselta ja viimeksi Kimmo Aholalta hyvin menestyneen Staro Moschinon.

Kari Lähdekorpi osti vastikään Arvo Ylitalon perikunnan osuudet kaksikon aiemmin yhdessä omistamista hevosista ja on sen jälkeen myynyt hevosista muutaman pois: Sobel Conwayn Antti Ojanperän vetämälle kimpalle, Tito C.A:n sen valmentajalle Anne Kankaalle ja Malfoyn sitä aiemmin liisanneelle Liisa Nummelle. Nyt oli Staro Moschinon vuoro vaihtaa omistajaa.

”Ruokosen Jorma oli siitä jo aiemmin kiinnostunut ja teki tarjouksenkin, mutten myynyt, kun se on minusta niin kiva hevonen – ei laukkaa ja juoksee koko ajan rahaa. Kahden viime startin jälkeen Jormakin oli sitä mieltä, että se on arvokkaampi, ja viikonloppuna tehtiin kaupat. Jorma haki hevosen viikonloppuna Killeriltä”, Kari Lähdekorpi kertoo.

Aktiivisesti hän ei ole tällä hetkellä muita hevosia myymässä.

Maze Runnerin pidän itse, ja Matter Of Factinkin taidan jättää itselle siitostammaksi. Olen hakenut sille paikkaa Readly Expressille. Talveksi se menee ehkä Hannalle (Lähdekorpi) Halmstadiin”, Lähdekorpi suunnittelee.

Kilpahevosista Payet D.E. on sopeutunut hyvin Ranskan systeemiin ja voittanut kolmesti putkeen – kerran Vincennesissäkin.

”Silloin sattui helppo lähtö, mutta jos ei joka kerta Vincennesissä starttaa, niin tällaiselle yli 100 000 euroa tienanneelle hevoselle löytyy Ranskasta tosi hyvin lähtöjä. Sitten kun on 350-400 000 koossa, joutuu kohtaamaan kovia, niin kuin kävi Sobel Conwaylle.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi