Huipputasokkaan finaalin voittajakolmikko. Vasemmalta Jouni Toroska, Kari Puosi ja Toni Niemistö.

Kari Puosi totosi Suomen mestariksi

Toton SM-finaali kilpailtiin lauantaina Jyväskylässä Killerin raveissa.

Tämän vuoden finaalista kehkeytyi yksi kaikkien aikojen kovatasoisimmista. Kari Puosi kohosi lopulta voittajaksi lunastettuaan kaikkiaan 6227,60 euroa. Hänen kuittaama palkinto oli lopulta yli 14 000 euroa, sillä Toton SM-kisoissa kaikki pelaajien lunastukset lasketaan samaan kokonaispottiin, josta palkitut saavat osuuden, joka määräytyy sijoituksen mukaan. Voittaja kuittasi 33 prosentin osuuden huimasta yli 44 000 euron kokonaispotista. Pelaajia finaalissa oli mukana 34.

Puosi kertoi mestaruuden tulleen yllätyksenä, mutta tarkkasilmäisimmät pelurit pystyivät kenties arvaamaan hänen kunnon olevan huipussaan, sillä ohjastajana ja valmentajanakin kunnostautunut hevosmies narutteli perjantai-iltana voiton Marjukka Mahlamäen valmentamalla suomenhevostamma Laylalla Forssan raveista.

”Yllättävältä ja mahtavalta tuntuu”, Puosi maiskutteli voiton ratkettua. ”Olen todella yllättynyt, koska en ole mikään kova peluri. Eilen käytin pari tuntia valmistautumiseen.”

Puosin voiton avaimena oli kaksi Teroa keltamustissa ajoasuissa.

Salli Sorjonen ja Tero E. Mäenpää”, hän paljasti isoimman lunastuksen tuoneen osuman. ”Onneksi myös toinen Tero eli Lahtinen pärjäsi Humisevan kanssa. Sitä kaksikkoa pelasin myös. Terojen kelkassa oltiin.”

Toiseksi Toton SM-finaalissa sijoittui Toni Niemistö ja kolmanneksi Jouni Toroska.