Kari Vaaraniemi keskittyy kesäisin kalastukseen, mutta ehtii talvisaikaan treenailla hevosiakin.
Kari Vaaraniemi keskittyy kesäisin kalastukseen, mutta ehtii talvisaikaan treenailla hevosiakin.Kuva: Juhani Länsiluoto

Kari Vaaraniemi hevoskaupoilla – ”Jotain ajankulua pitää olla”

Nina Pettersson-Perklénille joulukuussa myyntihevoseksi tullut Ultravox Face jatkoi joulun alla matkaansa Tornioon.

Kari Vaaraniemi osti Ultravox Facen kolmihenkiselle kimpalle, johon saattaa liittyä vielä neljäskin osakas.

”Hyvin se treenaa, mutta isompaa ei ole vielä ajettu. On siinä vielä laittamista, pitää koittaa omilla avuilla korjailla. Annetaan toistaiseksi lumihankea, niin joutuu pakosti nostelemaan jalkoja, Katsotaan, rupeaako ravi löytymään”, Vaaraniemi juttelee.

”Eihän ne yleensä lähde liikkeelle, jos ei niissä jotain sanomista ole. Tämäkin alkoi startata vasta myöhään eikä ollut viime starteissa lopussa ihan ajettavissa. Muuten se olisi varmaan toissa startin voittanutkin.”

Kari Vaaraniemi valmensi menestyksekkäästi hevosia Bodenissa, kunnes loukkasi itseään vuonna 2011 ja lopetti muutama vuosi myöhemmin ammattimaisen valmentamisen kokonaan. Hän sai eläkepaperit ja valmentaa tällä hetkellä kotipaikallaan Suomen puolella enää muutamaa hevosta harrastusluontoisesti.

”Jotain ajankulua pitää olla. Salmelan Petrin kanssa jatketaan vanhaa, hyvää yhteistyötä. Nytkin minulla on kaksi hevosta häneltä ajettavana, toinen meidän puoliksi. Tänään vien oman 2-vuotiaani (Jiminy Cricket, isä Well Built, emä Sirocco Ås) kuukaudeksi, pariksi treenaamaan Petellä porukassa ja samalla yhden toisen 2-vuotiaan. Paluukyydissä tulee Peteltä yksi hevonen ajoon mulle, ja yksi jatkaa Seinäjoelle”, Kari Vaaraniemi kertoo keskiviikkona.

Jiminy Cricketin vuosikas pikkusisko Baby Shark (Lexus Font) viettää talven pihatossa Ylivieskassa.

Kesäaikana Vaaraniemi valmentaa vähemmän ja keskittyy kalastukseen.

”Olen mukana Kukkolankosken jakokunnassa, harjoitetaan perinnekalastusta ja pyydetään lippoamalla lohta ja siikaa. Minä taidan olla jakokunnan nuorimpia”, 64-vuotias Vaaraniemi epäilee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi