Näin tiukka kamppailu käytiin Linnunlahdella Kartierin/Heikki Mikkonen ja sisäradan Ellin Sisun/Esa Holopainen kesken. Kuva: Anu Leppänen.
Näin tiukka kamppailu käytiin Linnunlahdella Kartierin/Heikki Mikkonen ja sisäradan Ellin Sisun/Esa Holopainen kesken. Kuva: Anu Leppänen.

Kartier kukisti päänmitalla Ellin Sisun Joensuun tuiskussa – ”Balsamia haavoihin”

Lauantain Kavioliigalähdössä nähtiin upea taisto, jonka Kartier käänsi voitoksi. 38. Sanomalehti Karjalainen-ajosta teki lähdön Ellin Sisu, joka veti avauskierroksen sääolosuhteisiin nähden huimaa 22-kyytiä.

Joensuun ravien avainhahmoksi nousi lopulta Heikki Mikkonen, joka voitti molempien rotujen päälähdöt, kun Leader Brodde kiri parhaaksi ravien ankkurikohteessa.

Kartierin kanssa Mikkosen voitto meni kalkkiviivoille, sillä johtanut Ellin Sisu antoi niin vahvan vastuksen siitä huolimatta, että vireä ori oli avannut 500 metriä keliin verrattuna rapeasti 1.20-vauhtia. Vahvaa 11-vuotiskautta juokseva Kartier työntyi kuitenkin väkisin ohi.

”Sehän teki oikein hyvän juoksun”, Mikkonen kertoi. Viikko sitten Kavioliiga GP:n 20 000 euron kisassa tuli keskeytys, mikä lisäsi mielihyvää Joensuun 12 000 euron arvoisessa voitossa. ”Saatiin vähän balsamia haavoihin Tampereen kengän irtoamisesta.”

Päivi Korvenrannan omistama ja kasvattama Kartier aloitti rauhassa ja hakeutui alussa murskaerolla johtaneen Ellin Sisun vetäessä kärjessä toisen radan letkan vetäjäksi kierros jäljellä. Kiri piti aloittaa jo toisessa kaarteessa toisesta ulkoparista kuudennen sisäparin hevosen kohdalta.

”Aika kovan kautta joutui juoksun tekemään, kun joutui johtavan rinnalle kiertämään. Ellin Sisu oli hirmu vahva”, Mikkonen antoi kunniaa vastustajalle. ”Aattelin, että siitä saadaan helpomminkin ote, kun se meni niin kovaa tuon ekan ringin, mutta se vastasi tosi hienosti.”

”Siinä oli varmasti molemmilla kaikki pelissä, mutta Kartier halusi sitkeästi vaan puristaa ohi ja voittaa lähdön.”

Juankoskelainen Mikkonen koki, että Kartier oli lauantaina 24,8a-tuloksella tullessa 2140 metrin voitossaan hyvä, mutta alussa hevosessa tuntui epävarmuutta.

”Viimeksi kun tosissaan lähti kenkä, niin jouduin pikkuisen etukaviota lyhentämään. Se oli epävarman tuntuinen. Matkalla ei ollut mitään ongelmia.”

Valmentaja arveli, että keväällä ajetaan ehkä vielä yksi startti. ”Sitten mahtaa tulla rospuuttokelit, niin ei riskeerata mitään vaan tullaan sitten radoille, kun radat ovat kuivat.”

Einari Vidgren Oy:n Leader Brodden rattailla Mikkonen tuurasi valmentaja Matti Nisosta. Toisesta ulkoparista alkaneella kirillä kukistui viimeisenä kuolemanpaikan sitkeä Elliot Web.

Aivan kaikki ei Mikkoseltakaan onnistunut, sillä Tinderi otti pelätyn laukan. Toto75-kierros alkoi Myllyn Vilin koko matkan hallinnalla. Antti Ripatin oritta lähimmäs pääsi N.P. Villari ennen kuolemanpaikalta rehdin juoksun tehnyttä Hissun Turboa.

Ripatti täydensi menestystään kolmossijalla Sweet Poisonilla lähdössä, jossa Teuvo Nikulaisen valmentama Cazador näytti osaamistaan kuolemanpaikalta ja voitti Janne Räisäsen ajamana alkuhaparoinnista huolimatta. Jacques Hyneman nousi väkivahvasti toiseksi.

Jorma Naumasen valmennettava Fakir Nyx järjesti pikkuyllätyksen kahdesti uusitussa kovassa lämminverivoltissa. Iikka Nurmonen piti ykkösradalta ensin keulat, laski sitten takamatkalta kausiavauksessa keulaan ladanneen Peanutsin ja työntyi maalisuoralla ohi. Peanuts oli hyvä kakkonen. MAS Champ käynnisti sekin kautensa, ja teki sen tasaisella nelossijalla.

Kutkuttava taisto nähtiin kylmäverihevosten kakkosarjassakin, joka otettiin uusiksi, kun vilkut lähtöauton katolla jäivät päälle. Keulan Myrskyri, sen rinnalle kolmannesta ulkoa edennyt Draken ja johtavan takana matkannut H.V. Tuuri ottivat matsin, joka päättyi lopulta jälkimmäisen selvään voittoon. Ossi Nurmosen valmentaman H.V. Tuurin 11-vuotiskausi alkoi hulppealla kirivoitolla Iikka Nurmosen ajamana. H.V. Tuuri on päälähdön voittaneen Kartierin kanssa samaa ikäluokkaa.

Kierroksen jytkyn järjesti Veli-Pekka Toivasen pikamatkalla keulasta ajama Tour Knight. Marja Haakana treenaa 8-vuotiasta tammaa, jonka voittajakerroin nousi liki 50:een. Brisenda ehti lähelle, muttei koskaan ohi. Kun Tour Knightin peliprosentti asettui 0,54:ään, kukaan ei osannut seitsemää oikein.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi