Rekilammen Sauli karautti murskavoittoon.
Rekilammen Sauli karautti murskavoittoon.Kirsi Kantokoski

Kasvattajakruunujen välierävaihe ajettu - Varsakunkun finaalissa Sauli oli saletissa, katso video

Seinäjoen hieno Toto75-kierros päättyi Rekilammen Saulin murskajaisiin Varsakunkku -finaalissa. Sitä ennen nelivuotiaat lämminveriset kisasivat Kasvattajakruunun finaalipaikoista.

Rekilammen Sauli oli 20 000 euron ykkäspalkinnolla juostussa Varsakunkku -finaalissa murskaavan ylivoimainen. Pakilta lähtenyt nelivuotislupaus ampui nopeasti mukaan neljän hevosen pääryhmään, ja asettui matkan edetessä 2. ulos Huisi Hipun taakse. Se oli kunniakas kakkonen, mutta Rekilammen Sauli iski 700 metrin kirillään kauas horisonttiin.

Seppo Suuronen on ikäluokkatähden valmentaja, ja oritta hoitaa Kaisa Tamminen. Henri Bollström istui tuttuun tapaan Rekilammen Saulin kyydissä.

"Rekilammen Sauli on heinäkuusta saakka hirveästi petrannut jokaiseen starttiin", Bollström hehkutti. "Henkinen taso nousee samaan aikaan kuin voittosumma. Hevonen oli tänään taas selvästi parempi viimeksi. Uskon, että se hyvän talven saatuaan menee vielä eteenpäin."

Juoksunkulusta kuski oli mielissään.

"Saatiin nappistartti, ja päästiin pahimman vastuksen perään. Kun en ollut varma, kuinka paljon kaverilla on varaa, niin käänsin aikaisin vahvalla hevosella reissuun. Rekilammen Saulilla on juoksijan sielu", Bollström kiitteli.

Talli Salaseuran omistaman oriin hoitaja Kaisa Tamminen vahvisti, että nyt nautitaan voitosta ja huilataan hetki.

"Tosi mahtava on nyt tunne. Rekilammen Sauli on melkoinen persoona, ja tänäänkin sillä oli energiaa tallialueella ihan riittävästi", Tamminen kertoi.

Kasvattajakruunu -karkelot oli iltapäivän Toto75-kohteissa pääsosissa. BWT Gazeau haki omassa välierässään 1800 ennen maalia kärkipaikan, kun Planbee oli ollut nopein lähtösuoralla. BWT Gazeau sai etusuoralla rinnalleen Magazine Matchin, ja molemmat tulivat kovaa kirilenkin. Antti Teivaisen ajama suosikki piti pintansa maaliin saakka.

"Hevonen on mennyt loppukesästä todella paljon eteenpäin", Teivainen kommentoi. "Derbyssä hevonen oli jo positiivinen yllätys, kun se taisteli hienosti ihan kärkisijoista. Nyt oli loistava lähtöpaikka, jota pyrittiin hyödyntämään. Lähdetään myös finaaliin ihan kärkisijoista ajamaan."

Toisessa välierässä nähtiin ratkaisu ensimmäisten satojen metrien aikana. Deep Blue Font ohitti suursuosikki Shackhills Twisterin, ja kyydissä Santtu Raitala otti heti vauhdin pois. Loppusuoralla haastaja piti keulasta pakettia kasassa, eikä Deep Blue Fontilla ollut mitään ongelmaa pitää muita takanaan. Selässä vaaninut Shackhills Twister tuli perässä voimissaan maaliin.

"Siinä oli etukäteen miettimistä", Raitala selvitti taktiikkaansa. "Seinäjoella ykkösradalta ei ole niin helppoa kiihdyttää, joten päätin panostaa ihan ensimmäiset kymmenet metrit täysillä. Muutamaan viimeiseen lähtöön Deep Blue Font on nostanut tasoaan huimasti", Raitala kiitteli.

Deep Blue Font vakuutti taustavoimat keulapaikalta.
Deep Blue Font vakuutti taustavoimat keulapaikalta.Kirsi Kantokoski

Nelivuotiaiden tammojen ensimmäisessä välierässä suosikki Cream Candy ei saanut keulassa tehdä omaa juoksuaan. Reippaan matkavauhdin jälkeen 4. ulkoa Magic Madonna korjasti koko potin, vaikka Cream Candy laittoi urheasti kampoihin. Magic Madonna tuli viimeiset 700 metriä 14,2-vauhtia.

Toisessa välierässä Velvet Gold eteni ulkokautta 11,5-avauksen jälkeen 1500 ennen maalia johtoon, josta se voitti parastaan antamatta. Selästä toiselle radalle maalisuoralla kääntänyt Bluehill's Sparkle putosi kolmanneksi, kun Rivercapes Way pujahti loppumatkasta näppärästi sisäradalle. Se ei saanut Velvet Goldin takaa kiritilaa.

Iikka Nurmosen tallissa Derbystä saakka majaillut Velvet Gold sai ohjastajaltaan täydet pisteet.

"Velvet Gold on oikein hieno tamma ja se jaksaa hyvin mennä", Nurmonen kommentoi. "Lähdettiin tänään rauhassa ja annettiin tamman tehdä omasta halustaan töitä. Meno oli maaliin saakka herkkänä. Korvat kiinni tultiin maaliin ja laput jäivät ylös, eli ei tamma joutunut laittamaan parastaan."

Lue lisää Killerin Kavioliiga-raveista maanantaina diginä ja keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta. 

Oletko jo tilaaja?

Nelivuotiaiden oriiden ja ruunien finalistit (Kuusi parasta finaaliin)

Ensimmäinen välierä

BWT Gazeau

Magazine Match

Double Strike

Planbee

Kyle Web

Red Caviar

Toinen välierä

Deep Blue Font

Shackhills Twister

Let's Get It Up

Mr Stahl

Furioso Wohlrab

Time Match

Nelivuotiaiden tammojen finalistit (Kuusi parasta finaaliin)

Ensimmäinen välierä

Magic Madonna

Cream Candy

Stonecapes Ulrica

Lake's Diana

Brilliant Stride

Sahara Flames

Toinen välierä

Velvet Gold

Riverscapes Way

Bluehill's Sparkle

Nemea Kaka

Speedy Norwegian

Anna K. Garden

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 8 Callela Nelson, 9 %, 2,30 €

T75-2: 11 Magic Madonna, 10 %, 14,00 €

T75-3: 5 Hotlinki, 5 %, 115,42 €

T75-4: 5 BWT Gazeau, 43 %, 173,06 €

T75-5: 5 Velvet Gold, 75 %, 213,71 €

T75-6: 2 Deep Blue Font, 20 %, 945,55 €

T75-7: 14 Rekilammen Sauli, 24 %, 1819,67 €

7 oikein - 1819,67 €

6 oikein - 19,93 €

5 oikein - 2,12 €

Vaihto: 187 977,68 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi