Kati Lindsberg uuden edessä – ”Mutta ei pidä sanoa koskaan ei koskaan”
Kati Lindsbergin valmentama Je t'Aime esiteltiin Hevosurheilun kuukauden hevosena helmikuussa 2009.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Kati Lindsberg uuden edessä – ”Mutta ei pidä sanoa koskaan ei koskaan”

Kati Lindsberg luopui viimeisestäkin starttihevosestaan ja opiskelee uuteen ammattiin.

Vuoden valmentajanakin 2012 palkittu Kati Lindsberg lopetti vuosi sitten ammattimaisen valmentamisen ja jatkoi enää oman Wicasa Sioux’nsa kanssa.

”Rajat tuli yksinkertaisesti vastaan. kun tätä on parikymmentä vuotta tehnyt seitsemän päivää viikossa ilman lomia ja vapaita. Ihmiset ei ymmärrä, miten raskasta työtä tämä on. Lopetin yritystoiminnan kokonaan ja valmennan enää omia hevosia. Voi olla, että vaihdan kokonaan alaa ja menen kouluun”, hän avautui Hevosurheilulle.

Nyt suunnitelmat ovat edenneet niin pitkälle, että Lindsberg aloitti syksyllä ammattikouluopinnot tavoitteenaan valmistuminen 1-2 vuodessa ympäristönhoitajaksi. Toistaiseksi opiskelu on motivoinut hyvin.

”On siinä sellaistakin, mistä en tykkää, mutta paljon sellaista, mistä tykkään”, Lindsberg sanoo.

Mitä hän rupeaa valmistuttuaan tekemään, ei ole vielä täysin varmaa.

”Eihän siitä ole mitään takeita, että juuri koulutusta vastaavaa työtä löytää. Miksei hevostyöpaikkakin voisi voisi olla silloin mahdollinen, mutta on vaikea uskoa, että ainakaan yrittäjäksi enää rupeaisin. Mutta ei pidä sanoa koskaan ei koskaan.”

Wicasa Sioux’sta luopuminen ei ollut hänelle helppoa.

”Rupesi tuntumaan, että hevonen menee hukkaan, kun ei jaksa käydä raveissa eikä aina treenatakaan. Sitten löytyi tuttavien kautta niin hyvä paikka, että siitä pystyi hyvillä mielin luopumaan. Sen takia en hevosta myynyt, ettei sillä pärjäisi, vaan juuri siksi, että se pärjäisi”, Kati Lindsberg painottaa.

Wicasa Sioux muutti Rovaniemelle Jenni Peltokorven hoiviin. Huoleton, hevoseton nainen Lindsberg ei kuitenkaan vielä ole, sillä talliin jäivät eläkepäiviä viettävä Finally Famous ja 1,5- vuotias varsa.

”Varsaa ei tarvitse ihan yhtä hampaat irvessä treenata kuin starttihevosta. Joskus voi joku yksittäinen treeni jäädä välistäkin”, Kati Lindsberg tiedostaa.

Lue myös: Kati Lindsberg lopetti valmentamisen ammatikseen – ”Rajat tuli yksinkertaisesti vastaan”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi