Viime viikko toi Antti Ala-Rantalalle jobin postia.
Viime viikko toi Antti Ala-Rantalalle jobin postia.Kuva: Jarno Unkuri

Kauhavalaistreenari sairastui koronaan - ”Välillä on ollut huonompi kunto, välillä parempi"

Antti Ala-Rantala kertoi tallinsa Facebook-sivuilla sairastuneensa koronavirukseen aiheuttamaan Covid-19-tautiin yhdessä puolisonsa Tiinan kanssa.

Viikonloppuna Ala-Rantalan talli teki menestyksekkään reissun Turun Toto75-kierrokselle. Paljon omia hevosiaan ohjastava valmentaja kuitenkin loisti poissaolollaan ja syy tähän selvisi myöhemmin samana iltana, kun tallin Facebook-päivityksessä kerrottiin koronan iskeneen kauhavalaispariskuntaan.

Antti kertoo kärsineensä melko tyypillisistä flunssan oireista. Pariskunta on viettänyt karanteenia, joka valmentajan osalta päättyy tiistaina. Hän kuitenkin kertoo, että aikoo seurata tarkkaan vointiansa ennen kuin suuntaa takaisin raviradoille.

Tiedon koronatartunnasta valmentaja sai viime viikon tiistaina. Ala-Rantala ajoi kilpaa vielä maanantaina Kaustisella, mutta sitä seuranneena yönä alkoivat oireet, joiden vuoksi hän hakeutui heti seuraavana päivänä koronatestiin. Tiinalla puolestaan tauti todettiin vasta perjantaina, vaikka oireet olivat alkaneet jo aiemmin ja hänet oli ehditty testatakin.

”Välillä on ollut huonompi kunto, välillä parempi. Onneksi itse on perusterve, että ei ole mitään perussairauksia tai lääkitystä”, puhelimitse tavoitettu Antti Ala-Rantala kertoo. ”Olemme yrittäneet kaikilla tavoin välttyä tartunnalta, mutta nyt kävi huono tuuri. Se näköjään tulee, jos on tullakseen. Olemme välttäneet ostoskeskuksia ja kaikkia juhlia ynnä muita jo ennen tartuntaa.”

Ala-Rantala epäilee tietävänsä, mihin tartunta juontaa juurensa. Hän tarkentaa, että kyse ei ole ravitapahtumasta, vaan pikaisesta tapaamisesta ulkotiloissa.

”Ohimenevä, hetkellinen yhden ihmisen tapaaminen. Kyse oli vain lyhyestä keskustelusta. Tämä tauti ei missään nimessä ole leikin asia, minkä takia olemme pyrkineet olemaan varovaisia. En olisi ikinä uskonut, että se voi näin herkästi tarttua, mutta näin lyhyessä hetkessä se voi näköjään tulla.”

Treenarin toipumista on hidastanut se, että taudin takia pariskunta ei ole uskaltanut palkata vierasta henkilökuntaa tallille, etteivät muut tartu. Nyt tilanteeseen on löydetty ratkaisu, että toipilaat voivat levätä.

”Olimme monta päivää kahdestaan. Nyt saimme tähän apulaisen, että voin pysyä itse sivussa. Tämä on vaikea tilanne, koska hevosten hyvinvoinnista täytyy tietysti huolehtia. En kuitenkaan missään nimessä aio mennä ihmisten ilmoille kipeänä. Lauantaina Turussa startanneet hevoset laitoimme valmiiksi autoon, kaveri tuli ja hyppäsi autoon olematta missään kontaktissa meidän kanssa. Illalla hän ajoi auton pihaan ja lähti pois, me purimme sitten hevoset autosta.”

Myös hevosrintamalle on sattunut epäonnea. Viime maanantaina Kaustisella laukannut Invincible H.C. loukkasi hankosidettään.

”Vaikka on menestystä tullut, niin kyllä näitä vastoinkäymisiäkin piisaa. Ei voi jäädä rakentelemaan pilvilinnoja”, Ala-Rantala huokaa. ”Onneksi Invincible H.C.:n vamma ei ole paha, joten se varmaan saadaan takaisin vielä. Pidetään nyt pieni tauko ja annetaan kortisonikuuri. Käydään ultraamassa se uudestaan joidenkin viikkojen päästä.”

Samasta vammasta kärsii myös Sambuca Knight.

”Sekään ei ole pahasti mennyt, mutta voi olla sellainen 4-6 kuukauden toipuminen edessä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi