Voittajaesittelyyn alkulaukastaan huolimatta kaartanut Hurman Viesker hätäilee kiihdytyksessä.
"Se yrittää niin tosissaan lähteä toisille hevosille vastaamaan. Ravi menee siinä sekaisin ja pomppaa laukalle", hevosen kasvattaja ja omistaja Kyösti Salojensaari kertoo.
Voittajaesittelyyn alkulaukastaan huolimatta kaartanut Hurman Viesker hätäilee kiihdytyksessä. "Se yrittää niin tosissaan lähteä toisille hevosille vastaamaan. Ravi menee siinä sekaisin ja pomppaa laukalle", hevosen kasvattaja ja omistaja Kyösti Salojensaari kertoo.Kuva: Anu Leppänen

Kavioliigassa sykähdyttäviä laukkojen paikkauksia – ”Ihan tajuton esitys”

Kavioliiga-ravit ajettiin tällä viikolla Lahden Jokimaalla. Jacques Hyneman ja Hurman Viesker sortuivat alussa laukalle, mutta kiersivät silti Toto75-kohteissa voittajiksi vieläpä aika hallitusti.

Viime kesänä Seppo Suurosen valmennukseen siirtynyt Hurman Viesker on tehnyt vaikutuksen fysiikallaan, mutta myös laukka on ollut pinnassa. Kahdessa edellisessään 7-vuotias ori oli tehnyt voitokkaan sekä ehjän suorituksen, mutta tällä kertaa kiihdytysvaihe voltin kakkoselta oli liikaa ja laukka tuli.

”Kyllähän se vähän semmoinen ajatus tuli, että siinäkö se nyt sitten oli”, Hurman Vieskerin kasvattaja–omistaja Kyösti Salojensaari huokaisi. ”Pelästyin vähän, että menikö pitkäksi, ja lisäksi se jäi jo niin paljon kärkihevosista.”

Henri Bollströmin ohjastama Hurman Viesker selvisi lopulta 6. sisälle, mistä kiritilaa alkoi löytyä 800 metriä ennen maalia.

”Pussinvaarakin oli sitten matkan aikana, mutta hyvin aukesi paketti, että pääsi kakkosradalle ja sitten vielä kolmannelle. Ihan tajuton esitys.”

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa viime kilpailussaan viikko sitten kuudenneksi jäänyt Olavi Nisosen valmentama Pauhis palasi voittojen tielle. Antti Teivainen ohjasti ennen edellistä starttiaan kuuden voiton putken rakentaneen Pauhiksen keulapaikalle, mistä ori irtosi lopussa tyylikkääseen voittoon ajalla 27,0a/2140 metriä. Loukkaantumistaukonsa jälkeen toista kertaa startannut Kartier kiri vahvasti toiseksi.

Toto75-rivin avasi Aleksi Kytölän treenaama ja Olli Koivusen ohjastama La Cerise hyödynsi tammalähdössä suosikki Ice Winen lähtölaukan parhaiten ja kiri toisesta parista ulkoa ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,1ake. Rivin isoimman yllättäjän, Seppo Juurisen valmentaman Olle Rocin voiton avain taas oli Seppo Markkulan tarjoama tarkka reissu johtavan takana, mistä 8-vuotias ruuna maalisuoralla kiritilat löydettyään kipitti ykköseksi ajalla 16,4ake.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto75-1: 6 La Cerise, 10,65 %, 0,53 euroa

Toto75-2: 2 Pauhis, 53,82 %, 0,95 €

Toto75-3: 6 Jacques Hyneman, 25,81 %, 3,34 €

Toto75-4: 8 Pegasos Evo, 62,54 %, 5,40 €

Toto75-5: 2 Hurman Viesker, 26,20 %, 15,16 €

Toto75-6: 5 Olle Roc, 1,98 %, 528,47 €

Toto75-7: 6 Celsius Evo, 53,61 %, 783,34 €

Voitto-osuudet:

7 oikein: 783,34 euroa

6 oikein: 5,56 euroa

Vaihto: 356 286,06 €

Uuteen ajoasuun siirtynyt Hannu Torvinen palkittiin Kavioliiga-ravien alussa viime vuoden Lahden ajajaliigan voittajana.
Uuteen ajoasuun siirtynyt Hannu Torvinen palkittiin Kavioliiga-ravien alussa viime vuoden Lahden ajajaliigan voittajana.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi