Kengillä vai kengittä? Sitä valmentajat voivat pohtia jälleen lauantaista alkaen.
Kengillä vai kengittä? Sitä valmentajat voivat pohtia jälleen lauantaista alkaen.Kuva: Anu Leppänen

Kenkäpakko päättyy – mahdollistavatko maanantain olosuhteet kengittä kilpailemisen?

Kenkien riisuminen on sallittua lauantaista alkaen

Suomen raviurheilussa hevosten kengittä kilpaileminen on kielletty 15.11.–15.3. Kenkäpakko siis päättyy tänään perjantaina, joten lauantaista alkaen kenkien riisuminen on jälleen sallittua.

Hevosurheilu kysyi verkkosivuillaan lukijoidensa mielipidettä vuosittain keskustelua herättävään aiheeseen. Lähes puolet (48,8%) vastaajista oli sitä mieltä, että kenkäpakko on tällä hetkellä juuri sopivan pituinen jakso. Seuraavaksi suosituin vaihtoehto oli, että kenkäpakosta tulisi määrätä päiväkohtaisesti. Tätä mieltä oli reilut 20 prosenttia vastaajista.

Kenkäpakon pidentämistä nykyisestä kannatti reilut 12 prosenttia, ja vain vajaan prosentin vähemmän kannatusta keräsi kenkäpakon poistaminen kokonaan. Selvästi vähiten kannatusta sai, että kenkäpakko olisi nykyistä lyhyempi ajanjakso.

Kyselyyn vastanneita oli kaikkiaan 263.

Maanantain Forssan raveissa osan hevosista on ilmoitettu alustavasti kilpailevan ilman kenkiä. Tämän hetken sääennusteet tietää Pilvenmäen ratamestari Sami Nummelle työnsarkaa viikonlopuksi. Maanantain olosuhteita on vielä tässä vaiheessa hyvin hankala ennustaa.

”Ei todellakaan pysty vielä sanomaan. Hiekkapintainen rata se on joka tapauksessa, mutta lauantaina sataa vettä koko päivän, sitten se muuttuu lumisateeksi ja pakkaseksi, ja maanantaina aurinko tulee hetkellisesti esiin, kunnes pakastaa jälleen”, Nummi tuskailee.

”Aika karkea pinta siinä tulee olemaan, sen tiedän varmaksi. Vähän sellaista aikaa eletään, ettei hirveän pitkälle pysty ennustamaan. Yritetään kuitenkin saada mahdollisimman hyvä rata.”

Kengillä vai kengittä? Sitä valmentajat voivat pohtia jälleen lauantaista alkaen.
Ravihevosille kengät jalkaan talven ajaksi – "Tänään pärjää ilman hokkeja, ehkä ilman nahkatakkiakin"
Kengillä vai kengittä? Sitä valmentajat voivat pohtia jälleen lauantaista alkaen.
Pidosta ei parane luistaa: "Ensimmäisenä kengitysvirheistä koituvan ylikuormituksen vastaanottaa kavionivel"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi