Dusktodawn Boogie vankisti asemaansa Derbyn suosikkina.
Dusktodawn Boogie vankisti asemaansa Derbyn suosikkina.Kuva: Pekka Salonen

Kenneth Danielsenin talliin täyspotti karsintaillan kärkeen – Dusktodawn Boogie hurjaan tulokseen leikitellen

Kenneth Danielsenin nelivuotisässät starttasivat samassa Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähdössä Vermossa. Sekä Dusktodawn Boogie että Speedy Norwegian selvisivät loppukilpailuun. Jokaisesta karsintakohteesta finaaliin pääsi kaksi parasta 4-vuotiasta.

Ensimmäisessä Derby-karsinnassa Ari Moilasen ohjastama Too Smooth For You latasi keulaan, ja Olli Koivunen poimi paikan Speedy Norwegianin kanssa nopeasti itselleen.

Alun tarkkaillut Kenneth Danielsen lähti Dusktodawn Boogien kanssa 2. ulkoa eteenpäin ja sai luonnollisesti keulapaikan tallikaverilta sovinnolla. Lopussa Dusktodawn Boogie lähti muista irti, ja Speedy Norwegian seurasi selvällä erolla toiseksi.

Koivunen ja Danielsen olivat kaavailleet juoksunkulun nappiin etukäteen.

”Aamupäivällä soitin Kennethille ja sanoin että lähtö tulee menemään näin. Naureskeltiin lähdön jälkeen, että lähtö meni, kuten osattiin odottaa”, Olli Koivunen iloitsi. ”Kenneth tekee asioita eri tavalla kuin moni. Hän on yksinkertaisesti hevosmies, siten häntä on helpoin kuvailla.”

Dusktodawn Boogien tulos 13,5akp jäi vain kymmenyksen tammojen keskipitkän matkan SE-ajasta. Danielsenin mukaan siinä ei ollut läheskään kaikki, mitä nelivuotias olisi voinut tarvittaessa esittää, sillä hän kertoi voittajahaastattelussa, että tamma olisi mennyt 12,8-ajan niin halutessa.

Karsintavoitto tiesi Dusktodawn Boogielle 10 000 euroa.

Toisessakin karsintalähdössä tammahevonen häikäisi. Santtu Raitalan ohjastama Sahara Flames latasi keulaan, jossa veti eka kerran jenkit perässään innokkaasti muiden edellä. Tapio Mäki-Tulokkaan treenattavan veto kesti ja karsintavoitto tuli ylivoimatyyliin samalla ajalla kuin Dusktodawn Boogie vei ensimmäisen ”erän”.

Markku Niemisen tallin Time Match kipusi toiseksi, joka tiesi finaalipaikkaa.

Christa Packalén ei turhaan kehunut TotoTV:n ennakkokommenteissa Kiikku's Giantin viimeistelyjä, sillä ruuna vei kolmannen karsinnan nimiinsä räväkällä loppuvedollaan.

Hannu Torvisen ohjastama Kiikku's Giant matkasi 2. sisällä Magic Madonnan takana. Loppukurvissa Torvinen passaili, Korpi pyrki ajamaan alta pois, mutta Kiikku's Giant tuli loppua selvästi parhaiten ja voitti helposti.

Magic Madonna piti selvällä erolla hopealle.

Neljäs karsintakohde oli yllätyksellinen, sillä kumpikin ennakkosuosikeista Magazine Match ja Planbee putosi finaalista.

Reilu kierros jäljellä johtavan Magazine Matchin rinnalle kiertänyt BWT Gazeau ja vahvasti kirinyt Stonecapes Ulrica erottuivat voittotaistoon. Hannu-Pekka Korven valmentama BWT Gazeau tsemppasi yllätysvoittoon.

Timo Nurmoksen tallin derbytoivot El Jetpack ja Velvet Gold juoksivat samassa karsinnassa. Ensin mainittu oli lopullinen keulahevonen, ja kympin lopetuksellaan se otti tosi väljän karsintavoiton. Velvet Girl liftasi perästä toiseksi.

Viimeinen karsinta päättyi odotetusti, kun Jari Kinnusen suojatti Shackhills Twister eteni kiihdytyksen jälkeen kärkipaikalle. Se sai tehdä oman juoksunsa ja voitti selvällä erolla MAS For You'hun.

Jari Kinnunen antoi Shackhills Twisterille lopussa muutaman merkin, mutta väsynyt ei ruuna ei Kinnusen mukaan ollut.

"Se vähän kuin lopetti tekemisen, että oli vähän kuin hiitillä. Piti muistuttaa ennen maalia, että juoksee loppuun asti."

Näiltä radoilta lähdetään finaaliin.

Lue lisää Derby-karsinnoista 31.8. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 25.8. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 3 Dusktodawn Boogie 88 %, 0,42 euroa

T65-2: 6 Sahara Flames, 27 %, 0,73 e

T65-3: 1 Kiikku's Giant, 16 %, 4,19 e

T65-4: 9 BWT Gazeau, 7 %, 35,45 e

T65-5: 9 El Jetpack, 38 %, 41,67 e

T65-6: 2 Shackhills Twister, 83 %, 42,51 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 42,51 euroa

Viisi oikein 2,01 e

Vaihto: 131 091,04 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi