Keskiviikkolehdessä nelivuotiaitten tahtiin

Keskiviikkolehdessä nelivuotiaitten tahtiin

Keskiviikon Hevosurheilussa tutustutaan kahden kovan nelivuotiaan taustoihin: Ponsse Cup-finalisti Cankus Xportiin ja Ruotsissa säväyttäneeseen Chicharitaan.

Timo Nurmoksen valmentama Chicharita on voittanut tänä vuonna seitsemän yhdeksästä startistaan. Mikael Kopolan ja Teemu Pattimaan kasvattama ja omistamaa tammaa odottavat jatkossa tammojen eliittilähdöt.

”Timo tekee päätökset tulevista starteista. Pitkälle ei ole mietitty, mutta totta kai ensi kesä on mielessä”, Kopola miettii.

Chicharitan nimi juontaa Manchester Unitedissa jalkapalloa pelanneesta ”pikku herneestä” Chicharitosta eli meksikolaispelaaja Javier Hernandesista. Koska varsa oli tamma, muuntui nimi feminiinimuotoon Chicharita.

Miten Chicharita päätyi Nurmoksen valmennukseen? Miten Andover Hall valikoitui sen isäksi? Mitä Mikael Kopolalle itselleen kuuluu? Lue keskiviikon Hevosurheilu, niin tiedät.

Tulevana lauantaina on edessä Ponsse Cup -finaali, joka kerää Oulun Äimärautiolle yhteensä 12 kolmi- ja nelivuotiasta lämminveristä.

Viime vuonna päivänvalon nähnyt kilpailusarja on osoitettu niille lupaaville varsoille, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet suurimmista ikäluokkalähdöistä sivuun. Finaalia edeltää kuusi karsintaa, jotka tänä vuonna ajettiin Oulussa, Kuopiossa ja Ruotsin Bodenissa.

Viimeinen karsintalähtö juostiin 10. joulukuuta Oulussa. Siellä voittajaksi selviytyi Rainer Björkrothin omistama ja valmentama nelivuotias Cankus Xport.

Ruuna on kokkolalaisen Pia-Maria Kortellin kasvatti. Björkroth kävi katsomassa varsaa sen yksivuotiskesänä, ja tykästyi sen ulkonäköön ja olemukseen.

Millainen vuosi Ponsse Cup -finalistilla on takanaan? Mikä on ollut sen nelivuotiskauden dramaattisin hetki? Entä mieleenpainuvin?

Mitä omistaja-valmentaja Rainer Björkroth kertoo hevosen potentiaalista? Entä miten hevosenhoitaja Eerika Harala kuvailee suojattiaan? Millä metodeilla omapäistä ruunaa treenataan?

Uutisissa keskiviikon lehti avaa Suomen Hippoksen väistyvän puheenjohtajan Juha Rehulan ajatuksia päättyneestä puheenjohtajakaudestaan ja raviurheilun tulevista haasteista.

Kerromme myös, mitä tuttua löytyy koronaviruksen takia TV-tuotteeksi muuttuvasta Ravigaalasta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi