Keskustelua herättänyt ajotaparangaistus muutoksenhakulautakuntaan

Keskustelua herättänyt ajotaparangaistus muutoksenhakulautakuntaan

Antti Teivaisen Rannan Pomon rattailla 8.2. Vermossa saama rangaistus uhkaa koventua.

Vermon tuomaristo langetti Antti Teivaiselle ajovitsan ja/tai ohjien sääntöjen vastaisesta käytöstä 110 euron sakon. Sosiaalisessa mediassa paheksuttiin loppusuoran ajotapaa ja ihmeteltiin, miksi se ei aiheuttanut ajokieltoa, kuten nykysäännöt edellyttäisivät. Asiaan havahtui myös Suomen Hippos.

"Kyseinen tapaus menee sunnuntaina suurkilpailuvalvojien tarkasteluun. Juttelin aamulla Antti Teivaisen kanssa ja kerroin, ettei tuon kaltainen hevosen käsittely ole suotavaa. Antti oli todella pahoillaan tilanteesta ja lupasi kiinnittää ajotapoihin huomiota", raviurheilujohtaja Jari Haanniemi twiittasi torstaina.

Maanantaina asiasta tuli lisää tietoa.

”Suomen Hippoksen muutoksenhakulautakunta käsittelee ohjastaja Antti Teivaiselle Vermon raveissa keskiviikkona 8.2. lähdössä kuusi annetun ajotaparangaistuksen ravikilpailusääntöjen pykälän § 61:n nojalla”, Hippos tiedotti.

Yleensä muutoksenhakulautakunta käsittelee ohjastajien tuomioista tekemiä valituksia, mutta myös Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö voi pykälän mukaan ottaa käsittelyyn annettuja rangaistuksia tai rankaisematta jääneitä tilanteita ja viedä asian suurkilpailuvalvojia kuultuaan muutoksenhakulautakunnan käsittelyyn.

”Suurkilpailuvalvojien palaverissa todettiin sunnuntaina 12.2. yksimielisesti, että asia on syytä käsitellä muutoksenhakulautakunnassa, joka pyrkii kokoontumaan asian tiimoilta vielä tällä viikolla”, tiedotteessa kerrotaan.

Rannan Pomon omistajiin kuuluu Vermon henkilöstöä ja toimihenkilöitä.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Uutistausta

Ravikilpailusääntöjä muutettiin merkittävästi alkuvuonna 2022, eikä hevosta saa enää käskeä.

Ajovitsaa ja ohjia saa käyttää vain kevyeen merkinantoon muutamia yksittäisiä kertoja lähdön aikana siten, ettei käyttöön liity erityistä voimaa.

Kielletty ajotapa, ajovitsan sääntöjen vastainen käyttö ja sopimaton hevosen käsittely sekä niistä määrättävät rangaistukset on määritelty ravikilpailujen rangaistusmääräyksissä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi