Kesyhevosen jäljillä – ihmisen taival hevosen kanssa on vielä hämärän peitossa
Onko tarpaani ratkaisu hevosen alkuperän selvittämisessä?Kannen kuva: Leena Alérini

Kesyhevosen jäljillä – ihmisen taival hevosen kanssa on vielä hämärän peitossa

Hevosurheilun perjantainumerossa selvitämme, missä kesyhevosen alkuperätutkimuksessa mennään. Isänpäivän Sukulinjat-sarjassa Harri ja Olli Koivunen puhuvat toisistaan. Ratsastuksessa Noora Forstén kertoo elämänsä tärkeimmistä hevosista.

Kesyhevosen alkuperä ja hevosen kesyttämisen ajankohta ovat aiheita, jotka pitävät kilpailevia tutkimusryhmiä jännityksessä.

Tällä hetkellä tilanne on se, että tämän päivän tutkimustulokset kumotaan huomenna ja eiliset ovat jo ikivanhoja.

Kummallista kyllä, ne kaikkein vanhimmat teoriat ovat kuitenkin voimissaan. Kuten esimerkiksi se, että on kolme hevoslajia, joista kaksi villiä – tarpaani ja przewalskinhevonen eli mongolian villihevonen. Tässä käsityksessähän oltiin vielä 50 vuotta sitten, jonka jälkeen alkoi hiipiä epäilys. Nyt epäilys on hälvennyt, mutta missä tutkimuksessa juuri nyt mennään?

Hevosurheilun perjantainumerossa paneudutaan puhuttavaan aiheeseen ja kerrotaan, mitä hevosen alkuperätutkimuksesta tiedetään.

Sukulinjat-sarjassa saman perheen hevosihmiset puhuvat toisistaan ja tällä kertaa vuorossa ovat Harri ja Olli Koivunen. Kuinka sujuu isän ja pojan yhteistyö, vaikka molemmat kannattavat eri jalkapallojoukkueita? Mitä Harri-isä edelleen odottaa, että Olli tekee joka kilpailuillan jälkeen? Mistä Ollin mielestä tulevat kaksikon isoimmat kiistat?

Hevarin vientimyyjä ja hevosten laserhoitaja Kim Ammunet on kulkenut Tikkurilasta Nastolaan monen mutkan kautta. Kulkurin taivalta kuunnellessa lähes hengästyttää. Perjantain Hevosurheilusta pääset lukemaan hänen ainutlaatuista elämäntarinaansa.

Ratsastuksessa tapaamme uutta nousua esteratsastuksen raskaaseen sarjaan tekevää Noora Forsténin. Nyt Forstén kertoo Hevosurheilulle tärkeistä hevosistaan, uudesta urastaan ja sen tavoitteista.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi