Precious Rockin lokakuun ensimmäinen voitto tuli lokakuun alussa Vermossa Jere Hurmeen ohjastamana.
Precious Rockin lokakuun ensimmäinen voitto tuli lokakuun alussa Vermossa Jere Hurmeen ohjastamana.Kuva: Pekka Salonen

Kesätauko teki terää – Precious Rock takoo ennätyksiä

Silmin nähden terävöitynyt Precious Rock jatkoi keulasoololla ja toi Olli Koivusen illan toisen täysosuman.

Yllätyksellisen ja lähes kymppitonnin palauttaneen T5-pelin ainoa suosikkivoitto nähtiin avauskohteessa. Nelivuotias Precious Rock oli pitkään enemmänkin seurailijatyyppiä, mutta tämän kesän jälkeen palaset ovat loksahdelleet kohdalleen. Vermossa ruuna iski pöytään kovat ennätysnumerot lyhyessä ryhmässä, Teivossa syntyi täydellä matkalla 15,6-ennätystulos johtopaikalta melko väljästi.

”Ollaan oltu Precious Rockin viime esityksiin tosi tyytyväisiä”, Olli Koivunen iloitsi. ”Hevonen on tullut tosi hienoon kuntoon. Se sai vähän huilata kesällä, mikä auttoi paljon. Nyt vaikuttaa oikein hyvältä, ja toivotaan että kunto säilyy.”

”Tänään oli etukäteenkin suunnitelma panostaa eturivistä starttiin. Kaikki meni oikeastaan suunnitelmien mukaan. Saatiin pahin vastustaja (Peter Tie) siihen ulkopuolelle ja hallita lähtöä. Precious Rock tuntui tosi hyvältä, mutta viimeisessä kaarteessa täytyi vähän hillitä sen menohaluja, kun en halunnut ajaa liian aikaisin alta pois.”

Koivusen tallin vuotta nuoremmatkin hevoset onnistuivat tiistaina. Backgammon Garden kiri vahvasti voittotaistoon, mutta jäi täpärästi toiseksi. Toinen 3-vuotias Super Clue nappasi uran avausvoiton saatuaan nappijuoksun kärkiparin vanavedessä.

”Backgammon Garden paransi paljon viime kerrasta. Vaikka maalikameratappiota ei saisi ikinä tulla, ollaan silti tosi tyytyväisiä hevoseen. Super Clue korjasi sen. Sisärataa ja lyhyellä kirillä oli tarkoituskin ajaa, eikä juoksunkulku olisi paremmin voinut mennä. Super Cluen paras ase on tässä vaiheessa varmaan luja kiri. Se voitti helposti”, Olli Koivunen summasi.

Lue Teivon raveista lisää 26.10. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 19.10. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 Precious Rock, 29,45%, 2,40

T5-2: 9 Ohikiitävä, 6,63%, 29,82

T5-3: 15 Bearway, 12,98%, 115,54

T5-4: 1 He Is In, 14,51%, 467,15

T5-5: 2 Mette-Maarit, 3,14%, 9997,10

Vaihto 78 900,78

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi