Kevään FWB-varsan erilainen alkutaival ja Virossa valmennettu Kuukauden hevonen
Vuoden ensimmäinen FWB syntyi maaliskuun puolivälissä. Kuva: Leena Alerini.

Kevään FWB-varsan erilainen alkutaival ja Virossa valmennettu Kuukauden hevonen

Kuuden voiton putkessa kilpaileva Virossa treenaava montémenestyjä Vanjali nousi Hevosurheilun Kuukauden hevoseksi. Lehti esittelee myös vastoinkäymisiä kokeneen keväällisen varsan I’m Chalidan syntytarinan.

Perjantain Hevosurheilussa tutustutaan suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen alkuhetkiin. Orivarsa ei ole vähempää kuin neljän vuoden projektin tulos. Syntymän jälkeen alkutaipaleelle tuli kuitenkin hankaluuksia, kun napa tulehtui ja edessä oli reissu Viikin hevossairaalaan alle kahden viikon ikäisenä.

Ratsastusosiolle leimaa antaa myös ratsuoripäivät. Personal trainer –sarjassa Tom Gordin listaa oppinsa kuuden vuosikymmenen ajalta.

Entä mihin käyttöön hevoselle voi laittaa lampaankarvasatulan, milloin sopii rungoton ja koska sovitellaan rungollinen satula?

Magneettikuvaus on mullistanut diagnostiikan. Suomessa ainoa laatuaan oleva matalakenttämagneettikuvauslaite siirtyi Yliopistolliselle eläinsairaalalle Hyvinkäältä.

Perjantain Hevosurheilu kertoo Kuukauden hevoseksi juosseen Vanjalin tarinan. Syksystä lähtien montélähtöjä Liisa Lankin kanssa hallinnut suomenhevosruuna valmentautuu Virossa Viliveren kylässä Toome Talun hevostilalla vain 40 kilometriä Tallinnasta.

”Aamulla kun olen ruokkinut kaikki hevoset, Vanjali tuodaan juomaan talliin ja se saa syödä siellä rauhassa”, Lanki kertoo hevosesta, joka asuu ulkona omassa tarhassaan läpi vuorokauden.

Muistatteko vielä Tallin tyypit, joka julkaistiin 2000-luvun alussa Hevosurheilussa ja suosittuna kirjana? 2020-luvulle tultaessa on aika päivittää tilanne. Millaisia hahmoja ovat täti- ja setäratsastaja, ratsuhevoskasvattaja, lämminveriravihevoskasvattaja, kenttäratsastaja, ratsastuskoulun poniryhmäläinen, namipalakouluttaja, ravivalmentaja, suomenhevosäijä, koulu- ja esteratsastaja ja tallityttö?

Lehti sisältää myös hevosalaa koskettavia aiheita puivan puoluekyselyn ja Timo Nurmoksen mietteet Readly Expressin saapumisesta Vermon Finlandia-ajoon. Entä mitä tuumaa pikkuyllättäjäkandidaatti Popen valmentaja Mikko Rasi Pilvenmäen Toto75-finaalien alla?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi