80-sivuisen Hevosurheilun välistä löydät 3-vuotisliitteen.
80-sivuisen Hevosurheilun välistä löydät 3-vuotisliitteen.Kannen kuva: Anu Leppänen

Kevät ja kolmoset – historian suurin Hevosurheilu esittelee ammattivalmentajien 3-vuotiaat

Hevosurheilu ilmestyy tänään peräti 80 sivun mittaisena, ja tekee historiaa paksuimpana Hevosurheiluna koskaan. Mukana on tuhdisti asiaa runkolehdessä, laajasti ratsastusta, ja 32-sivuinen 3-vuotisliite.

Vuoden odotetuin Hevosurheilu sisältää Kolmevuotisteeman. Ikäluokan 2019 lämminveriset ovat yhden talven tekeentyneempiä ja kilparadat kutsuvat monia aloittelevia kolmevuotiaita auringon alkaessa paistaa korkeammalta. Mitä A- ja B-lisenssivalmentajat kertovat kolmevuotiaistaan? Miten ovat sujuneet tappiottoman Corazon Combon treenit? Vieläkö Tetrick Wania on Suomessa? Kuinka treenaavat Tapio Perttusen ikäluokkatoivot, entäpä Markku Niemisen? Lue lisää Hevosurheilusta.

Kaviokuume eli laminiitti on satoja, jos ei tuhansia vuosia tunnettu sairaus, jonka syyt ovat vielä tuntemattomia. Vaikka tiedämme hyvin tarkasti sen aiheuttamat muutokset kaviossa, emme tiedä miten pysäyttää tai ennaltaehkäistä sitä. Kengityssepät Caroline Kempf ja Jussi Hurmola sekä eläinlääkäri Annina Kokkonen kertovat kavion verenkierrosta, kaviokuumemuutoksista ja niiden tutkimisesta ventogrammin avulla.

Komeaan lentoon lähtenyt Wonder Of You on isän ja tyttären, Risto ja Liisa Rouhiaisen, yhteinen projekti. Se tuli Rouhiaisten omistukseen syksyllä 2019 loukattuaan takajalkansa hankositeen. Ruuna oli pärjännyt nelivuotiskaudellaan mukavasti ja kahdeksasta startista peräti viisi se oli voittanut. Viisivuotiskausi oli ollut hajanaisempi ja päättyi loukkaantumiseen. Risto Rouhiainen ei siis tyttären ideasta varsinaisesti innostunut. Edessä olisi kuntoutusprosessi, ja tytär joutui maanittelemaan isäänsä.

”Hän epäili, että mitenköhän hevosen psyyke kestää. Että tuleeko siitä enää kilpahevosta”, Liisa Rouhiainen kertoo.

Mutta tulihan siitä. Lue Hevosurheilusta, miten.

Hevosurheilun ratsastuksessa paneudutaan hevosen motivoimiseen. Kouluratsastaja Stella Hagelstam, eläintenkouluttaja Minna Tallberg ja esteratsastaja Salla Varenti kertovat, kuinka he motivoivat hevosia ja mitä sillä voi saavuttaa.

Tornion nuorisogaala keräsi viime vuoden menestyneet poniraviurheilijat yhteen. Lue tunnelmat Hevosurheilusta!

Tuttuun tapaan Hevosurheilu tarjoilee myös kotimaan ravien lähtölistat aina tiistaihin asti.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi