Vuosi alkaa hyytävän kylmänä - Killerin uudenvuodenpäivän ravit peruttu
Kuvituskuva: Roosa Lindholm

Vuosi alkaa hyytävän kylmänä - Killerin uudenvuodenpäivän ravit peruttu

Ravien järjestäjät sekä raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippoksen edustajat päätyivät perumisratkaisuun lauantaina tuoreimpien sääennusteiden selvittyä.

Päätös tehtiin yhteisvoimin Killerin raviradan, Suomen Hippoksen raviurheilujohtajan, kilpailueläinlääkärin ja ravien valvojan kanssa. Raveissa suositeltava pakkasraja kilpailujen peruuttamiseksi on rannikolla 15-20 astetta ja sisämaassa 20-25 astetta. Lisäksi huomioidaan tuuliolosuhteiden ilmaa kylmentävä vaikutus.

Selvityksessä oli myös vaihtoehto, jossa ravit olisi siirretty alkamaan iltapäivällä. Eri sääennustemallit povaavat maanantaille kuitenkin jo päiväsaikaan reippaita pakkasia, joten ravien siirto ei olisi varmuudella taannut parempia kilpailuolosuhteita.

“Nimenomaan nopeasti kiristyvä pakkanen vaikutti päätökseen, sillä lämpötilan nopea muuttuminen kylmempään vaikuttaa hevosen hyvinvointiin. Hevoset eivät ole vielä ehtineet tottua koviin pakkasiin, kun niitä ei ole tänä talvena vielä ollut”, toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi kommentoi Killerin tiedotteessa.

Killerin perutuille raveille etsitään vuoden 2024 korvaava ravipäivä yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Lähde: Killerin raviradan tiedote

Vuosi alkaa hyytävän kylmänä - Killerin uudenvuodenpäivän ravit peruttu
Hirmupakkaset uhkaavat ensi viikon ravien ajamista – "Tilannetta täytyy seurata viikonlopun yli"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi