Arto Laaksonen ohjasti suuryllätyksen jälleen kerran.
Arto Laaksonen ohjasti suuryllätyksen jälleen kerran.

Killing Windcapen suuryllätys käynnisti pitkäperjantain ravirivin

Ohjastajavaihdoksen myötä Arto Laaksosen kuskaama Killing Windcape harvensi kuponkipinoa heti Joensuun Toto65-pelin kärkeen ronskisti.

Toto65-1: Henri Pehkosen kuskaama Cheap-Jack Harmi otti keulapaikan haltuunsa ja veti puolireipasta kyytiä koko matkan.

Takamatkan juoksuradalta lähtenyt Silica Bank avasi reippaasti liikkeelle ja eteni nopeasti toiselle ilman vetoapua. Se matkasi välillä keulahevosen takana, josta hankki otteen päätöspuolikkaan alussa. Killing Windcape väijyi samalla selässä ja työntyi ratkaisumetreillä kärkeen.

”Yriteltiin pysyä kärjen mukana ja hyvin pysyttiin”, Arto Laaksonen kertoi. ”Loppusuoralle kun tultiin, hevonen meni pontevasti, joten ajattelin meidän ainakin kovan vastuksen antavan.”

Alle prosentin peliosuuden kerännyt Killing Windcape pisteli uudet ennätyslukemat 17,4/2140 metriä.

Killing Windcapen uran avausvoitto oli lieksalaiselle Henna-Riikka Kähköselle ensimmäinen valmentajana.

Miika Tenhusen kuskaama Silica Bank oli maalissa toisena, kolmospalkinnon vei Cheap-Jack Harmi.

Toto65-2: Aging Wellin toinen kisa Jere Taulion treenilistoilta toi avausvoiton odotetusti.

Mauri Jaaran ajokki Harminimoon Tinker oli alussa nopein, mutta Lovely Futura painui kärkeen 1. takasuoralla. Se kiskoi avauslenkin kerrassaan 13,5-vauhtia, joka kostautui jo viimeisellä takasuoralla, kun Harminimoon Tinker vyöryi ohitse.

Veli-Pekka Toivasen ajama suursuosikki Aging Well sai tarkkailla kärjen vauhdinpitoa ja iski Harminimoon Tinkerin iholle loppukaarteessa. Maalisuoralla nelivuotias vyöryi hallittuun voittoon ajalla 15,1a/2140 metriä.

"Hyvin suoritti, mutta täyden päivätyön joutui tekemään, kun hyviä oli kavereillakin", Veli-Pekka Toivanen myönsi. "Tutustumisstartti oli, ja hevonen saadaan varmaan tästä paremmaksi. Pieni voittosumma on, joten se pärjää väkisinkin, jos ei haavereita tule.

Harminimoon Tinker taipui ja putosi mitalisijoilta. Hope Of Nazareth lopetti hyvin toiseksi ennen Mr Noonia.

Toto65-3: Ossi Nurmosen tallista voittovireen löytänyt H.V. Tuuri kantoi suursuosikin paineet ja otti ylivoimaisen voiton.

Iikka Nurmonen paranteli H.V. Tuurin kanssa asemiaan ja oli avauslenkin lopulla sisäradan letkassa kolmantena Tvitterin ja Egoa Onin takana. Egoa On laukkasi kirilenkin alussa, ja H.V. Tuuri eteni keulaan viimeisellä takasuoralla. Siitä H.V. Tuuri hallitsi kevyesti perille asti.

"Hevonen tuntuu tällä hetkellä sille, että on palvelualtis ja tekee sen mitä kuski pyytää. Korvat kiinni tultiin maaliin. Viimeksi kun ne avattiin, löytyi sieltä iso pykälä", Iikka Nurmonen kertoi.

H.V. Tuurin toinen peräkkäinen ykköstila tuli noteerauksella 26,3/2180.

Virin Vihtori puristi kakkosrahoille ennen Tvitteriä ja Heikki Mikkosta.

Toto65-4: Lyhyen matkan kisassa koettiin iltapäivän tasaisin maaliintulo, kun ylivauhtisen kisan päätteeksi Markus Porokan suojatti Boulder Rocket ja Tuomas Pakkasen ajokki Amorce Savege tulivat maaliin lähes yhtäaikaa. "Maali pelasti" ensin mainitun.

Kenties lähdön uusinnasta johtuen alussa nähtiin laukkoja, ja virtaa riitti osallistujissa muutenkin. Kärkipaikan ottanut Crystal Cool avasi 09,0-vauhtia ja veti koko avauslenkin hurjasti 10,5-lukemiin.

Johtavan takana matkannut Graffiti Artist hankki ensin otteen keulahevosesta, muttei sillä ollut rahkeita vastata Boulder Rocketin rynnistykseen. Amorce Savage tuli lopun lujaa, mutta jäi äärimmäisen täpärästi toiseksi.

"Heti mailin matkalla lähdetään tämän kanssa eteenpäin, kun ensimmäinen selkä tavoitetaan", Markus Porokka nauroi. "Olin varma, että hävittiin. Tuomas on ajanut niin monta voittoa, ja onnitteli heti, ettei kerennyt ihan."

Suosikki Boulder Rocket pisteli 1640 metriä aikaan 13,5, joka jäi vain kymmenyksen ruunan ennätyksestä.

Toto65-5: 4-6-vuotiaiden suomenhevosten kisa meni Wilman Piikalle, joka tiesi jo toista peräkkäistä täyosumaa Markus Porokan talliin. Wilman Piikan ohjastuksesta vastasi Santtu Raitala.

Tuomas Pakkasen ajokki Pikavippi lähti paalulta vauhdikkaasti liikkelle. Se teki takanaan juosseen Wilman Piikan kanssa nopeasti raon muihin. Wilman Piika matkasi myöhemmin vähän aikaa 2. ulkona, josta jäi toiselle ilman vetoapua. Siitä kakkossuosikki marssi hallitusti parhaaksi.

"Sellainen olo oli, että Tuomaksen hevosesta ohi päästään, jos ei tule ihmeitä, ja hevonen tsemppaa maaliin asti. Tänään oli ensimmäistä kertaa avattavat korvapallot, se toimi tosi hyvin, kun hevonen oli motivoitunut menemään maaliin asti", Santtu Raitala paljasti.

Suosikki Pirttilän Olga kipusi taustalta toiseksi ennen Pikavippiä.

Toto65-6: Kahden vuoden takainen Finlandia-ajo -voittaja D.D.'S Hitman palasi parrasvaloihin, kun otti ykköstilan avauskisassaan Ossi Nurmosen tallista.

Mauri Jaara nappasi Harmimatic Tinkerin kanssa kärkipaikan, josta yritti keulasooloa. Lähellä sen onnistuminen oli, mutta maalisuoralla hevosen askel painoi sen verran, että se jäi kolmanneksi.

Janne Räisäsen ajokki Honorary Consul kiri keulahevosen ohi, mutta viimeisen sanan sanoi pitkään pussissa ollut, mutta loppua tulisesti viilettänyt D.D.'S Hitman.

"Lopussa kun tilat saatiin, liikkui hevonen tosi kovaa. Pitkästi alle kymmentä se tuli, mutta en osaa tarkemmin arvioida vauhtia. Maalin kohdalla vauhti oli jo tosi kovaa", Iikka Nurmonen hehkutti.

D.D.'S Hitman teki volttiennätyksensä 13,8/2160.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi