Kimmo Taipale lähtee rennolla mielellä Jämsään. "Lähdetään viettämään mukava päivä raveissa."
Kimmo Taipale lähtee rennolla mielellä Jämsään. "Lähdetään viettämään mukava päivä raveissa."Kuva: Jarno Unkuri

Kimmo Taipale urakoi paikallisraveissa – Välkyn Tuiskullekin kuuluu hyvää

Kimmo Taipale tehnee jonkinlaista historiaa, kun starttaa yhdellätoista hevosella ja kahdella ponilla sunnuntaina Jämsässä.

Oriveden hevosjalostus- ja raviseura on järjestänyt viime vuosina paikallisravinsa Mäntässä, mutta tänä vuonna ne ajetaan Jämsässä. Se sopii sikäli hyvin, että Jämsän omat, perinteikkäät 2-päiväiset totoravit heinäkuussa peruttiin.

Todellisen rynnäkön raveihin tekee 11 hevosella ja 2 ponilla Kimmo Taipale.

”Jämsässä on tullut yleensä joka kesä käytyä, siellä on mukava rata ajaa. Nyt kun muutettiin tähän 30 kilometrin päähän ja on paljon aloittelevia tai vähän taukoa pitäneitä hevosia, ajattelin lähteä katsomaan, missä niiden kanssa mennään. Lähdetään viettämään mukava päivä raveissa”, Taipale suunnittelee.

”Koko kuljetuskalusto pitää ottaa käyttöön, mutta onhan sitä: 6 hevosen kuorma-auto, 2 hevosen auto ja koppeja lisäksi. Kyllä me kaikki hevoset paikalle saadaan.”

Jyväskylän 75-raveissa Taipaleelta on lauantaina tulessa 3 hevosta.

”Niillä on aika kovat lähdöt, ja olisin tyytyväinen, jos saataisiin rahaa. R.R. Valssittaren ilmoitin kokeeksi. Sen kyvyt kyllä riittäisivät, mutta se on vähän mielialahevonen.”

Tallin lippulaiva Välkyn Tuisku joutui jättämään kuninkuusravit sairastumisen takia ajamatta, mutta sillekin kuuluu nyt hyvää.

”Eilen torstaina otettiin viimeksi verikokeet, ja kaikki oli kunnossa. Tähtäin on Pohjoismaiden mestaruudessa. Ajetaan pari starttia alle ennen sitä, mutta sitä ei ole vielä päätetty, missä”, Taipale raportoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi