Kimppatamma Bosses Ladyn paluu natsasi nappiin - "Se on jo antanut niin paljon"
Bosses Lady. Arkistokuva: Anu Leppänen.

Kimppatamma Bosses Ladyn paluu natsasi nappiin - "Se on jo antanut niin paljon"

Tapio Perttusen ohjastama ja valmentama Bosses Lady kiersi neljän kuukauden tauosta huolimatta Turun Toto5-avauksen ykköseksi tuloksella 14,8/2140 metriä. Voitto oli 6-vuotiaalle tammalle ensimmäinen sitten lokakuun 2020.

Ready Credit ja Seppo Markkula ottivat heti kiihdytyksessä keulapaikan haltuunsa ja pitivät läpi matkan tasaisen reipasta matkavauhtia, avaustuhat mentiin aikaan 16,5. Kolmannella puolikkaalla vauhti kiihtyi lukemiin 15,5 ja 40 metrin takamatkalta startannut Bosses Lady tarkkaili tilanteita yhdeksän hevosen mittelön takajoukoissa. Se lähti 3. ulkoa kiriin viimeisellä takasuoralla ja tuo kiri kantoi lopulta ykköseksi asti 16,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Keulassa ravannut Ready Credit oli maalissa toinen ja Goodygoodytwoshoes kolmas.

”Lämmittelyssä se kävi aika kuumana, mutta startissa oli onneksi rauhallinen. Tästä on mielestäni todella hyvä jatkaa”, Tapio Perttunen kertoi radan voittajahaastattelussa.

Bosses Ladyn omistaa B. Lady Stable Hollolasta, jonka yhteyshenkilönä toimii Outi Sairinen.

”Oli kyllä mahtavaa päästä taas seuraamaan ’Ladyn’ starttia, ja mukavastihan tuo meni”, Sairinen iloitsi.

Useamman kuukauden tauon syynä olivat vatsa- ja jalkavaivat, niinpä Sairinen kertoi seuranneen illan starttia varovaisen toiveikkain odotuksin.

”Tässä lähdössä oli ehkä hieman toiveita, kun ei tamman pitänyt joutua ihan kovimmilleen”, hän kertoo.

Bosses Ladyn on sen koko uran ajan omistanut sama omistajajoukko.

”Tässä kimpassa on 30 osuutta ja omistajat tulevat hyvin laajasti ympäri Suomen”, Sairinen taustoittaa.

3- ja 4-vuotiaana erittäin hyvin ikäluokkakisoissa menestyneen Bosses Ladyn uraan Sairinen on jo tässä vaiheessa todella tyytyväinen.

”Oikeastaan kaikki, mitä sen jälkeen on tullut, on pelkkää bonusta. Se on jo antanut niin paljon, ettei tässä vaiheessa me oteta enää painetta pärjäämisestä.”

Bosses Ladyn kohdattua keväällä ongelmia, omistajat pohtivat myös tamman siirtämistä siitokseen.

”Päätettiin kuitenkin vielä yrittää kuntouttaa se kilpailuja varten. Täytyy katsoa, mitä kimppalaiset päättää, mutta mahdollisesti tamma siirtyy sitten jonnekin muualle siitokseen kilpauran päätyttyä”, Sairinen sanoo.

Unique Creation toi Perttuselle niin valmentajana kuin ohjastajana illan toisen Toto5-ykkösen. Voitto oli Unique Creationille jo seitsemäs perättäinen.

Juha Jalosen Kromaus esitti väkivahvan kirin, joka siivitti sen kauden kuudenteen voittoon.

Martti Patrakka ja Salam Aleikum hallitsivat kolmatta kohdetta keulapaikalta alusta loppuun.

Päätöskohteena ravattu 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-karsinnan paras oli Anna Sulinin omistama ja valmentama Touch Me Too tuloksella 14,8aly. Voittoisasta ajosuorituksesta vastasi Hannu Torvinen.

Muut karsinnat veivät Timo Korvenheimon valmentama ja Jukka Torvisen ohjastama First Class Lady sekä Juha Utalan Piece Of Glory.

Pekka Korven 2-vuotias Corazon Combo jatkoi voittokulkuaan voittaen ravien kolmannen lähdön ylivoimatyyliin tuloksella 16,9ake. Hevosen ura käsittää nyt neljä starttia, joista kaikki ovat päättyneet voittoihin.

Kaksivuotislahjakkuus Ava Di Alessia hallitsi leikitellen omaa lähtöään keulapaikalta 12-vauhtisessa lopetuksessa valmentaja Hannu-Pekka Korven ohjastamana.

Harri Koivusen valmentama Stonecapes Ulrica aloitti uransa ylivoimaisella voitolla ravien avauslähdössä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi