Jakob K.Boko jyräsi johtaneen Chestnut Salan rinnalta vakuuttavasti ykkökseksi.
Jakob K.Boko jyräsi johtaneen Chestnut Salan rinnalta vakuuttavasti ykkökseksi.Kuva: Roosa Lindholm

Kinnusen veturi puksutti - sitten iski Sofianna Pee

Porin keväisissä olosuhteissa vaaditaan monipuolista hevosta aisojen väliin. Jakob K.Boko ja Sofianna Pee aloittivat Kavioliiga-ravien Toto75-kierroksen.

Jari Kinnusen valmentama ja Terhi Heimon hoitama Jakob K.Boko ei alkuviikosta takarivistä ollut vielä kilpailun kuumimpia suosikkeja, vaan kuului mielenkiintoisten pikkuyllättäjien joukkoon. Muutaman pelihevosen poisjäänti ja Porin vaativat olosuhteet nostivat oriin osakkeita kisapäivänä.

Lopullinen niitti nappinnistumiselle oli Jari Kinnusen täydellinen ajosuoritus. Hän ei jäänyt vauhtikestävällä hevosella toisten selkiin kurakelillä, vaan valjakko eteni määrätietoisesti kovaa avanneen Chestnut Salan rinnalle. Mitään silmitöntä prässiä Kinnunen ei ajokillaan keulahevoselle antanut, vaan tasaisesti kypsyttäen Jakob K.Boko rummutti rinnalla tempoa.

Maalisuoralla selistä iskenyt Rahajamatch ei pystynyt tosissaan haastamaan, sillä Jakob K.Boko piti hienosti oman vauhtinsa. Oriin hoitaja Terhi Heimo säteili tyytyväisyyttään valjakon suorituksen jälkeen.

"Jari halusi tarkoituksella ajaa eteenpäin. Jakob K.Boko ostettiin talliin viime syksynä traveran huutokaupasta", Heimo taustoitti.

Valmentaja itse vahvisti, että suunnitelma oli etukäteen laadittu ja kaikki meni lähes käsikirjoituksen mukaisesti.

"Jakob K.Boko oli paremmalla ravilla kuin mitä oikeastaan koskaan aikaisemmin meillä ollessaan", Kinnunen kiitteli. "Lähtö näytti paperilla siltä, ettei johtavan rinnalle ole halukkaita ja siksi oli suunnitelmissa yrittää heti eteenpäin. Hieman pitkäksi alun kiertäminen meni ennen kuin oikeasti pääsimme johtavan rinnalle. Jakob B.Boko tuli tapansa mukaan vahvasti maaliin saakka."

"Hieman yllätti, ettei hevonen saanut pelaajilta enemmän kannatusta. Marginaalit ovat pienet ja välillä tulee juoksunkulun osalta tekemättömiä paikkoja. Vireessä hevonen on ollut jo pidempään ja nyt kaikki onnistui."

Rata kuivui merkittävästi jo seuraavaan kohteeseen, jossa parhaaksi osoittautui Jouni Miettisen valmentama Sofianna Pee. Hannu Torvinen otti tammalla kärkipaikan, antoi sen sitten pois suosikki Vauhti Tepolle ja Sofianna Pee oli kiritilaa saatuaan lopulta niukasti paras.

"En odottanut raveihin lähtiessä voittoa, vaan hyvää rahasijaa. Tällä hevosella on paljon tunnearvoa, sillä Hiskin Muisto ja Apilan Suska olivat molemmat omia hevosia", Miettinen kommentoi.

Lue lisää Porin Kavioliiga-raveista keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 11 Jakob K.Boko, 18 %, 0,82 €

T75-2: 2 Sofianna Pee, 3%, 20,12 €

T75-3: 1 Knocking Match, 54 %, 33,58 €

T75-4: 2 Siirin Valtsu, 44 %, 68,44 €

T75-5: 10 Joriini, 2 %, 1377,80 €

T75-6: 5 Selmer I.H., 43 %, 2541,81 €

T75-7: 3 No Limit Royalty, 28 %, 4755,65 €

7 oikein - 4755,65 €

6 oikein - 33,09 €

5 oikein - 2,16 €

Vaihto 233 450,65 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi