Kiri hyväksytysti kakkoseksi Teivossa – suoritus mitätöitiin jälkikäteen
Hanna Lepistö ja Dragon's Eye tekivät hukkareissun Teivoon.Kuva: Ada Pykäläniemi

Kiri hyväksytysti kakkoseksi Teivossa – suoritus mitätöitiin jälkikäteen

Hanna Lepistön valmentama Dragon’s Eye kilpaili Teivossa sarjassa, johon sillä ei ollut kilpailuoikeutta.

Harvinaislaatuinen tapahtumasarja sai alkunsa, kun Dragon’s Eye kilpaili 1. marraskuuta Turussa. Se sijoittui toiseksi, ja 500 euron kakkospalkinnon myötä voittosumma nousi 5760 euroon.

Seuraavana aamuna Heppa-järjestelmä näytti voittosummaksi kuitenkin 5260 euroa, ja valmentaja ilmoitti hevosen enintään 5500 euroa tienneiden ryhmään 9.11. Teivoon. Siinäkin Dragon’s Eye sijoittui toiseksi tienaten nyt 850 euroa.

Vasta lähdön jälkeen huomattiin, etteivät Turun palkintorahat olleet kirjautuneet Dragon’s Eyen voittosummaan ja ettei sillä olisi ollut kilpailuoikeutta Teivossa. Ravikilpailusääntöjen nojalla suoritus mitätöitiin, ja tulokset ja palkintojenmaksu korjattiin.

Syyksi selvisi, että lähdön tulokset oli inhimillisen erehdyksen johdosta julkaistu ennen kuin niitä oli syötetty. Vaikka tulokset myöhemmin syötettiin ja ne tulivat Heppa-järjestelmään näkyviin kyseisen lähdön tuloksina, hevosten voittosummia ne eivät enää päivittäneet.

”Oli outoa, ettei palkintorahojen puuttumista huomattu minkään hevosen voittosummasta aikaisemmin, mutta kun Heppa-järjestelmä otti ilmoittautumisen Teivoon vastaan, ei valmentajankaan voitu katsoa tehneen virhettä. Turhan reissun kustannukset korvattiin”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kuittaa asian.

Toto-pelien voitonmaksuun tulosten muuttumisella ei ollut vaikutusta, sillä totossa voitonmaksu tapahtuu lähdön jälkeen julistetun tulojärjestyksen mukaan.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi