Janne Räisänen on voittanut amatöörilähdöissä lähes kaiken mahdollisen, mutta menestyksen nälkää riittää yhä.
Janne Räisänen on voittanut amatöörilähdöissä lähes kaiken mahdollisen, mutta menestyksen nälkää riittää yhä.Kuva: Anu Leppänen

Kirjastoauton ratista SM-taistoon – ”Vielä ei ole heitetty kirvestä kaivoon”

Janne Räisänen lähtee amatöörien SM-finaalien toiseen päivään takaa-ajajana - seitsemän pistettä johtavaa Teemu Keskitaloa perässä.

Kun amatööreistä on kyse, SM-finaaliperjantai on vain yksi perjantai muiden joukossa. Janne Räisänen aloitti työt Rantasalmen kirjastolta seitsemältä ja ajoi kirjastoautoa kolmeen saakka. Tarvittaessa työ toki joustaa.

”Tehdään tätä kahdessa vuorossa, ja työpari on hyvin taipuvainen. Vuoroja pystytään tarvittaessa sumplimaan. Työ edellä kuitenkin mennään, ja hevoset on vaan harrastus”, Janne Räisänen linjaa.

SM-finaalit starttasivat viime sunnuntaina Ylivieskassa. Kolmen ensimmäisen osalähdön jälkeen Räisänen on kolmantena Teemu Keskitalon ja Miia Salmisen jälkeen.

”Tyytyväinen pitää olla, kun kolme totosijaa tuli, mutta kahdella meni vielä paremmin”, hän summaa.

Finaalipäivään Räisänen on valmistautunut katsomalla omien ja vähän pahimpien kilpailijoidenkin ajokkien viime juoksuja videokirjastosta. Niiden pohjalta syntynyt kuva täsmentyy paikan päällä Sorsasalossa, kun pääsee juttelemaan valmentajien kanssa.

”Ihan paras arpaonni ei käynyt, mutta ylivoimaisia ajokkeja ei ole kenelläkään muullakaan. Vielä ei ole heitetty kirvestä kaivoon. Lähdetään tiukasti tavoittelemaan Teemun johtoa.”

Etukäteen Janne Räisänen arvioi ajokkejaan seuraavasti:

”Olen ajanut Oiva Punkin kanssa joissain samoissa lähdöissä. Se on ollut tasainen suorittaja. Toivotaan, että päästään koko matka ravia ja koitetaan olla mahdollisimman kärkipäässä. Ihan kärkisijat tulisivat yllätyksinä.”

Omnia Lindyä olen joskus ajanutkin. Se on puolireipas menijä, joka painaa joskus liikaa, mutta toisten takana se malttaa mennä. Takarivi on siksi hyvä paikka. Laukkoja on tullut paljon, mutta volttilähdöissä. Auton takaa päästään toivottavasti ravia matkaan. Koitetaan kytätä porukassa mukana ja poimia loppusuoralla joku päänahka.”

Scarlet Collection meni välillä muutaman startin tosi hyvin, muttei ole vähään aikaan onnistunut. Tietysti se on juossut kovempia lähtöjä. Paikka on ulkona, mutta toivottavasti pelaajat ovat oikeassa, kun pelaavat sen nyt suosikiksi.”

Ninth Nobleman on tehnyt amatöörilähdöissä muutaman hyvän juoksun ja tullut rehdisti perille kuolemanpaikaltakin. Hyvällä selkäjuoksulla se voisi otella korotetuista rahoista. Haaveilla voi tietysti enemmästäkin, mutta se on eri asia, mitä ääneen tohtii toivoa.”

Amatöörien SM-finaalilähdöt ajetaan tänään perjantaina kello 18 alkavissa Kuopion raveissa lähtöinä 2, 3, 5 ja 9.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi