Kitzune G.G. löi Lake's Actionin - Lentoaura jatkoi uskomatonta tarinaansa
Ville Pohjola ja Kitzune G.G. juhlivat Ylivieskassa.Arkistokuva: Juhani Hynynen

Kitzune G.G. löi Lake's Actionin - Lentoaura jatkoi uskomatonta tarinaansa

Kierroksen väriläiskä oli 13-vuotias Lentoaura, jonka 19-vuotias ohjastaja Eelis Murtola kannusti koko matkan johdon jälkeen ykkösenä maaliviivalle.

Iäkäs hevonen ja nuori ohjastaja on kombinaatio, jota harvoin raviradoilla näkee. Murtolan perheen Lentoaura tekee tästä poikkeuksen. Vielä ainutlaatuisemmaksi tamman ura muuttuu, kun alkaa selvittämään hevosen taustoja.

Ari ja Marja-Leena Murtola ovat kasvattaneet hevosen, Jukka Murtola omistaa sen, ja jälkikasvusta Ilona sekä Eelis Murtola ovat päästäneet tammalla kilpaa.

"Uraa yritettiin aloitella jo nuorempana, mutta ei hevosen ravi sujunut, se meni kuin sika vatukossa", Jukka Murtola taustoittaa. "Ei siinä ollut oikein mitään tehtävissä, vaan oli Lentoaura sai kasvaa rauhassa. Niin paljon ravissa olisi ollut parantamisen varaa, ettei mahdollisuuksia aloittaa kilpauraa oikeastaan edes ollut."

Kului vuosi jos toinenkin, kun Ilona tarvitsi korttikurssille hevosta.

"Lentoaura oli siihen joutilas, mutta keväällä sitä piti sen verran ajaa ja kokeilla, että olisiko tammasta korttikurssille. Tamma meni asiallisesti, joten ajattelin hevosen olevan hyvä opettaja korttikurssilaiselle."

Lentoaura vertyi kaiken aikaa paremmaksi ja paremmaksi, joten sillä aloitettiin korttikurssin jälkeen kilpaura vuosina 2017 ja 2018.

"Siinä tuli sitten melkein heti kolmen vuoden uusi tauko kun tamman jännetuppi repesi", Jukka Murtola huokaisee. "Nyt sitä on jännitetty, miten ravi käy kisapaikalla. Se on kaiken aikaa yllättänyt meidät kaikki."

Ylivieskassa jännitettiin, miten Eelis pärjää hevosen kyydissä, sillä Lentoaura on palvellut paremmin harvemmin rattaille istuvaa Ilonaa kisatilanteessa. Eelis ajaa hevosella paljon kotona, mutta homma sujui mutkattomasti koko matkan johdon jälkeen. Tai ainakin melkein.

"Loppusuoralla meinasi mennä laukan puolelle. Lentoauralla oli tällä kertaa hokit, ja se huononsi ehkä sen vuoksi tasoaan. Hankalaa oli, mutta hienosti Lentoaura kesti ykköseksi", Eelis Murtola kommentoi.

Toto5-pelissä juhlivat Antti Ala-Rantalan taitavasti ajama Mac Light Prince, täysin ylivertainen Ivan Grain, Lake's Actionin takanaan kirissä pitänyt Kitzune G.G. ja heti auton irrotessa muilta kauaksi karannut Disain.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 8 Mac Light Prince, 18 %, 3,76 €

Toto5-2: 2 Lentoaura, 39 %, 6,90 €

Toto5-3: 7 Ivan Grain, 35 %, 10,18 €

Toto5-4: 9 Kitzune G.G. 24 %, 23,59 €

Toto5-5: 5 Disain 36%, 26,13 €

Vaihto: 46 946,45 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi