Kari ja Seija Korte ovat tehneet kunniakkaan 20-vuotiasen uran oriaseman ruorissa. Jos tila menee kaupaksi, pariskunta lupaa uudelle yrittäjälle hyvän taustatuen. Kuva: Totofoto
Kari ja Seija Korte ovat tehneet kunniakkaan 20-vuotiasen uran oriaseman ruorissa. Jos tila menee kaupaksi, pariskunta lupaa uudelle yrittäjälle hyvän taustatuen. Kuva: Totofoto

Kivisaaren oriasema on myynnissä – “Ei mitään dramatiikkaa, vaan koko siitoskausi tehdään töitä normaalisti”

20 vuotta Kivisaaren oriasemaa Elimäellä pyörittäneet Seija ja Kari Korte ovat laittaneet tilansa myyntiin.

”Tilan myynti ei ole hetken mielijohde, vaan sitä on mietitty jo pitemmän aikaa. Teimme talvella Huoneistokeskuksen kanssa sopimuksen, ja nyt kun tuli kesä ja alkoi vihertää, kävivät ottamassa kuvat ja laitettiin näytille. Mitään dramatiikkaa myyntihommaan ei liity. Meidän lapsilla on kummallakin oma ura, joka suuntautuu muualle. Ja vaikkei sitä haluaisi tunnustaa, niin kaiken aikaa tuntuu itse vanhenevan”, Kari Korte kertoo.

Kivisaaren oriasemalla on neljä oria paikan päällä, The Bosses Lindy, Jontte Boy, Il Villaggio ja Citation Lindy.

”Emme ole lopettamassa oriasematoimintaa, vaan paikka on vain tullut myyntiin. Tämä kausi mennään normaalisti loppuun. Syksyllä sitten katsotaan, mikä on tilanne, jatkuuko toiminta edelleen. Orisopimuksethan tehdään aina hyvissä ajoin. Katsotaan nyt, mitä kesän aikana tapahtuu ostorintamalla.”

Keskimäärin asemalla siemennetään parisataa tamma kaudessa. Tällä hetkellä oriasemalla on asiakkaina pitkälti yli toista sataa tammaa.

”Määrä on aika lähellä viime vuotta. Pikkuisen olemme viime vuotta jäljessä, mutta ei paljon, olisiko 10-15 prosenttia. Minusta se on torjuntavoitto, kun tilanne on mikä on ja tuli korona. Pahempaakin pelkäsin”, Kari Korte myöntää.

”Siksi päätettiinkin nyt laittaa paikka myyntiin, kun toiveena olisi, että löytyisi joku, joka jatkaisi tätä hommaa. On tehty isot investoinnit, viimeinen tallirakennus on 9 vuotta vanha 700 neliön talli. Ei tällaisia paikkoja oikein ole. Tämä on hyvä paikka pitää, hyvä asiakaskunta ja erittäin hyvät eläinlääkärit lähellä.”

Kivisaaren oriasema on lähes koko olemassaolonsa ajan tehnyt yhteistyötä Kemppi-tallin ja myöhemmin MAS Breedingin kanssa.

”Se yhteistyökumppanuus on ollut meille tosi iso juttu.”

Oriaseman myynti-ilmoitus löytyy Kouvolan Huoneistokeskuksen sivuilta ja tästä linkistä

Elimäen Löytyssä sijaitsevalla hevostilalla on hintaa 685 000 euroa. Karsinapaikkoja on 30 hevoselle, ja pihattoihin mahtuu vähintään 40 hevosta. Nykyaikaisia hevostalleja on kaksi ja yksi vanhempi navettarakennus on remontoitu ponitalliksi.

Noin 200 neliön asuinrakennus on peruskorjattu ja laajennettu vuosina 2005 ja 2007.

Tilojen pinta-ala on yhteensä 18,28 hehtaaria, josta salaojitettua peltoa on noin 17 hehtaaria.

”Toiminta on osakeyhtiöitetty kolme vuotta sitten eli kaupassa on monia mahdollisuuksia, vaikka myydä osakeyhtiö tai sitten liiketoiminta, jos sellainen ostaja löytyy. Tämä on hyvä paikka jatkaa yrittämistä, mutta töitä joutuu tekemään paljon”, Korte nauraa.

”Haikeaahan se tietysti on, kun on elämäntyön tähän tehnyt eikä ole tulevaisuuden suunnitelmaakaan katsottuna. Mutta on sitä jo alkanut ajattelemaan, että joskus olisi kiva vaikka viettää juhannusta.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi