Knows Everything palasi voittokantaan.
Knows Everything palasi voittokantaan.Kuva: Pekka Salonen

Knows Everything pitkältä tauolta heti voittajaksi - "Jännitys oli tänään potenssiin kaksi"

Heta Huuskolan ohjastama Knows Everything starttasi lähes 10 kuukauden tauolta, mutta oli heti voittovireessä.

Toto5-pelin neljäs kohde oli ohjastajahyvitys-lähtö, jossa enintään 10 voittoa ajaneet ohjastajat saivat ajokeillaan 20 metrin hyvityksen. Alussa nopein oli nelosradalta kiihdyttänyt Swagman, mutta voltin juoksuradalta hyvän startin saanut Heta Huuskolan ohjastama Knows Everything haki siltä keulapaikan komentoonsa jo ensimmäisessä kaarteessa. Keulassa tempo pysyi läpi matkan reippaana kun ensimmäinen kierros mentiin aikaan 15,5. Tino Paldan tarjosi Euro Boylle hyvän reissun ja se esittikin 2. ulkoa kiriin lähdettyään vahvan loppuvedon, mutta keulassa juossut Knows Everything piti muut takanaan loppuun saakka 13,5-vauhtisessa lopetuksessa. Voittotulos oli 15,0, joka oli samalla 6-vuotiaan oriin uusi volttiennätys.

Voitto oli niin Knows Everythingille kuin myös ohjastaja Heta Huuskolalle kauden ensimmäinen.

”Tämä on luokkahevonen ja meni tänään melkein vain hölkällä. Kun vetäisin korvat auki, niin vastasi muille todella hyvin”, Heta Huuskola kertoi Knows Everythingin päivän suorituksesta radan voittajahaastattelussa.

Knows Everythingin valmentajana toimii Hetan isä Jukka Huuskola, joka on myös hevosen kasvattaja.

”Oli kyllä ihan kova suoritus, kun taukoakin oli alla noin paljon. Sillä oli pieni hankkarivamma ja yritettiin jo muutaman kerran tullakin takaisin, mutta aina oli jotain pientä sanomista. Nyt tällä on ollut jo muutaman kuukauden ajan terveen paperit”, Jukka Huuskola taustoittaa.

Voitto oli valmentajalle pieni yllätys, vaikka Knows Everything on usein hyvä tauolta ollutkin.

”Tänään minua jännitti aika paljon kun Heta ajoi ja kun tiedän tuon hevosen perinpohjin niin sekin tuo oman jännityksen, kun se voi aina voltissa vähän lähteä tekemään omia temppujaan. Jännitys oli tänään potenssiin kaksi”, Huuskola nauroi.

Voitto oli valmentajana Huuskolalle jo kauden kahdeksas ja tallin hevosten voittoprosentti on tältä vuodelta huima 47.

”Tosi hyvin on kyllä nyt mennyt. Totta kai menestyminen vaatii aina hyvät hevosetkin, kun huonoilla on aika vaikea pärjätä”, hän summasi.

Ranch Qluisa hallitsi keulapaikalta varmoin ottein avauskohdetta maaliin saakka Santtu Raitalan ohjastamana. Voitto oli Jukka-Pekka Hukkasen omistamalle ja valmentamalle tammalle sen kauden toinen.

Maisteri Jutila lähti toisessa kohteessa matkaan 60 metrin takamatkalta porukan suurimmalla numerolla, mutta kiersi vastustamattomasti jokaisen vastustajansa Hannu Torvinen kyydissään. Voittotulos Sanna-Kaisa Liukkosen valmentamalle ruunalle oli 28,2.

Esa Holopainen kierrätti Arnie’s Emilien 2. ulkoa keulapaikelle ensimmäisellä takasuoralla, josta se piti muut maaliin saakka takanaan. Tamman voittoaika oli 15,0.

Kierros päättyi Jussi Suomisen tallin juhliin kun Issakan Valo haki ensimmäisen takasuoran lopussa keulapaikan haltuunsa, eikä päästänyt enää muita ohitse. Voittoisasta ajosuorituksesta vastasi Iikka Nurmonen.

Ravit avanneessa suomenhevoslähdössä Jyrki Suomelan ohjastama ja valmentama Nils teki hurjan esityksen kiertelemällä ykköseksi, vaikka laukkasi pahoin runsas kierros ennen maalia.

Timo Korvenheimon valmentama Alma Cotter avasi voittotilinsä ravien kolmannessa lähdössä Markus Rauhalan ohjastamana.

Suomenhevosten monten SM-karsinta päättyi kahden vuoden takaisen suomenmestarin Aton ja Hanna-Kaisa Kärkkäisen juhliin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi