Risto Airaksiselle sateli onnitteluja Kobe Webin voiton jälkeen.
Risto Airaksiselle sateli onnitteluja Kobe Webin voiton jälkeen.Kuva: Miska Saarivuori

Kobe Web debytoi Risto Airaksiselta väkevästi – ”Pappa” heitti lähdön jälkeen mojovan vitsin

Risto Airaksisen treeniin elokuussa siirtynyt Kobe Web oli heti valmis voittamaan avauskisansa uusista käsistä. Se laittoi Papan vitsikkääksi. Keskiviikon Toto65-rivi ratkesi poikkeuksellisesti Joensuussa, kun Vermo huilasi kolmen ravitapahtuman viikon jälkeen.

Keskipitkän matkan kilpailussa Jani Ruotsalaisen ohjastama Kobe Web lähti auton takaa napakasti matkaan ja sai juoksupaikan keulaan rynnänneen Fu King Fab Pressin takaa. Maalisuoralle tultaessa Kobe Web pääsi nousemaan toiselle radalle ja se rynnisti parhaaksi, vaikkei ravi silmää hivellytkään.

”Hevonen hyvältä näytti viimeisessä kurvissa, muttei tiennyt tietysti, että pääseekö ulos”, Risto Airaksinen havainnoi radan varresta. ”Sivusta katsoin hevosta aikanaan hiitillä, että tällä voisi olla enemmänkin rahaa. Raviongelmia sillä on ruotsissa ollut, ja eläinlääkärit ja kiropraktikot sitä hoitaneet. Suurosen Sepolla on hyvät treenipaikat olleet treenata sitä. Noilla rahoilla se voi pärjätä jonkin aikaa.”

Hyväntuulinen Risto Airaksinen kertoi voittajahaastattelussa myös omista kuulumisistaan.

”Kesän hevoset ovat Juvalla olleet. Kunhan ilmat kylmenevät, pitää etelään lähteä. Kolme hevosta nyt on, ja vanha laiska mies ei tahdo keritä. Joutuu aamulla heräämään. Jos alkaisi lainaohjastajaksi, saisi nukkua pitkään, mutta voisi olla, ettei hevosia ilmoiteta, ja saisi nukkua koko päivän”, Airaksinen hauskuutti.

Vixeli hurjana

Ensimmäistä kertaa sitten Forssan Kuninkuusravien kisannut Vixeli oli toipunut raskaasta urakastaan hienosti, sillä Tapio Perttusen suojatti oli pitkän matkan kisassa loistava voittaja.

Kahdeksankymmenen metrin takamatkalta liikkeelle lähtenyt ori voitti kisan ylivoimatyyliin kovalla voittotuloksella 25,0/3220 metriä, joka jäi vain kymmenyksen Parvelan Retun nimissä olevasta matkan Suomen ennätyksestä.

”Juoksunkulku meni meidän osalta hyvin, kun koko ajan meni edestä väsyvämpiä hevosia sisälle. Juoksu meni kuin elokuvissa, mutta hevonenkin oli hyvä”, Tapio Perttunen puhui. ”Voimiakin jäi tallelle. Hevonen oli mullekin positiivinen yllätys, vaikka toki paljon odotinkin.”

Eniten tienanneiden lämminveristen kisassa kohtasi ensimmäistä kertaa raju kaksikko Thai ProfitAmazing Warrior. Ensin mainittu oli, pitkälti lähtöpaikkansa takia, pelattu aika selväksi suosikiksi, mutta haastaja juhli.

Thai Profit pääsi vasta reilu puolikas juostuna keulaan ohi Ida's Owenin. Santtu Raitalan ohjastama suosikki sai rauhoittaa tempoa merkittävästi, mutta siitä huolimatta 2. ulkona ravannut Amazing Warrior tuli parastaan antamatta ohi voittoon. Viimeisen puolikkaan kaksikko polki 09,5-vauhdilla, ja maalisuoraa tultiin vieläkin napakammin.

Lue lisää Joensuun raveista 14.9. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo torstaina 8.9. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 8 Amazing Warrior, 37 %, 0,92 euroa

T65-2: 7 Mieletön Melinda, 16 %, 5,14 e

T65-3: 4 Kobe Web, 12 %, 33,83 e

T65-4: 10 Bribes, 22 %, 69,40 e

T65-5: 10 Vixeli, 52 %, 83,32 e

T65-6: 2 Rallston, 79 %, 86,01 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 86,01 e

Viisi oikein -

Vaihto: 210 845,40 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi