Celebrity Lane kilpaili Matias Salon valmennuksessa 74 kertaa ja tienasi noin 90 000 euroa.
Celebrity Lane kilpaili Matias Salon valmennuksessa 74 kertaa ja tienasi noin 90 000 euroa.Kuva: Anu Leppänen

Kohtalokas loukkaantuminen tarhassa – ”Ei kerennyt oikein tajutakaan, miten äkkiä kaikki kävi”

Celebrity Lane lähti keskiviikkona täysin terveenä ulkoilemaan, mutta jo muutama tunti myöhemmin se oli lopetettu ja haudattu.

”Hevonen laitettiin tarhaan, ja se otti normaalin spurtin, mikä sillä oli tapana ottaa. 30 metrin juoksemisen jälkeen näki, että nyt kävi jotain”, valmentaja Matias Salo aloittaa.

”Ruuna talutettiin kipeällä jalalla talliin, ja heti tiesi, että kyse oli jostain vakavammasta. AitoVetistä saatiin eläinlääkäri röntgenlaitteiden kanssa alta tunnissa paikalle, ja selvisi, että vuohisluu oli murtunut. Konsultoitiin vielä Viikkiäkin, mistä saatiin varmistus, että mitään ei ollut tehtävissä.”

”Ei kerennyt oikein tajutakaan, miten äkkiä kaikki kävi. Muutamassa tunnissa kaikki oli ohi ja hautajaisetkin pidetty”, Matias Salo huokaa.

Celebrity Lane oli tärkeässä roolissa Salon tallin nousussa yhdeksi maan johtavista kilpatalleista. Se juoksi Salolta reilussa kolmessa vuodessa 74 lähtöä, menestyi mainiosti ja tienasi noin 90 000 euroa.

”Kertaakaan se ei laukannut, ja poisjäänti tältä illalta Lahdesta oli sen ensimmäinen poisjäänti. Yksi pieni leikkaus tehtiin, mutta voi sanoa, että se oli perusterve hevonen. Nyt Celebrity Lane jo jäähdytteli, ja ikää alkoi olla, mutta vielä tänä talvenakin se teki vanhoilla päivillään (11) vielä ihan kivoja startteja”, Salo ihailee.

”Tällaisia hevosia talliin aina toivoo – pärjättiin monessa paikassa, ja päästiin ajamaan Ruotsin 75-lähtöjäkin. Omistajillekin tällainen oli kiva hevonen – juoksi aina kulunsa ja jätti joskus jotain taskun pohjallekin.”

Celebrity Lanen poismenosta kertoivat Facebook-sivuillaan hoitaja Aino Salo ja Aada Salo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi