Päivittäinen liikkuminen on tärkeää lihasongelmaisille hevosille, kuten Brisendalle. Kannen kuva: Juha Pelkonen
Päivittäinen liikkuminen on tärkeää lihasongelmaisille hevosille, kuten Brisendalle. Kannen kuva: Juha Pelkonen

Kohti Ravigaalaa varjovalintojen voimin – lähikuvassa lannehalvauksen kokenut Brisenda

Hevosurheilun perjantailehteen toimitus rankkasi ravivuoden parhaita henkilöitä Ravigaalan alla. Toto75-voittaja Brisenda sen sijaan joutui opettelemaan rutiininsa uusiksi lannehalvauksen jälkeen.

Koronavuoden jälkeen myös ravivuoden parhaita juhlitaan poikkeusjärjestelyin. Ravigaala on tänä vuonna virtuaaligaala TotoTV:ssä lauantaina klo 21 alkaen. Yleisöäänestyksellä ratkeavat Vuoden hevonen ja sykähdyttävin ravihetki.

Hevosurheilun toimitus pisteytti jo perinteisesti omat näkemyksensä vuoden parhaiksi kuudessa eri kategoriassa, jotka ovat kasvattaja, omistaja, valmentaja, ohjastaja, amatöörivalmentaja ja –ohjastaja. Lue Ravigaalan maistiaisiksi, mitkä ovat Hevosurheilun valinnat vuoden parhaiksi.

Tammikuussa Vermossa murskavoitolla ihastuttanut Brisenda tekee uutta nousua lihasongelmien jälkeen. Ensimmäisestä lannehalvauksesta taustajoukot ajattelivat selvinneensä säikähdyksellä, mutta toisen jälkeen oli selvää, että niin treeni- kuin ruokintarutiinienkin olisi muututtava. Hevosurheilun perjantailehdessä tutustutaan Brisendan uusiin kuvioihin. Myös eläinlääkäri Antero Tupamäki kertoo lannehalvaushevosen hoidosta.

Hoitajaliigassa esittäytyy Joona Kontinen, väkivahvan Tuvikerin hoitaja. 17-vuotiaan haminalaisen arkeen hevoset ovat kuuluneet siitä lähtien, kun hän oppi kävelemään.

Ajankohtaisuutisissa käymme läpi ravi- ja ratsuhevosten tuontitilastoja viime vuodelta. Miten koronavuosi ja ratsastuksen suosion nousu näkyvät tuonneissa vai näkyvätkö? Hevosurheilu kertoo.

Ratsastuksessa tutustumme Susanna Rautaseen, yhteen Suomen parhaista nuorten hevosten kouluttajista. Mikä sai Rautasen hakemaan elämäänsä muutakin sisältöä kuin hevoset? Minkälaisia ongelmia Suomessa on hevosenpidon kulujen suhteen verrattuna vaikkapa Hollantiin? Mitä hän odottaa omista kasvateistaan? Hevosurheilu kertoo.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi