Koivikon Kalle jouduttiin lopettamaan vaivakierteen seurauksena. "Hevonen ei palannut enää sille tasolle, mitä sen voittosumma olisi edellyttänyt", Markus Porokka pahoittelee.
Koivikon Kalle jouduttiin lopettamaan vaivakierteen seurauksena. "Hevonen ei palannut enää sille tasolle, mitä sen voittosumma olisi edellyttänyt", Markus Porokka pahoittelee.Kuva: Jari Piirala

Koivikon Kalle on poissa – ”Todennäköisesti ei enää yhtä lahjakasta hevosta tule”

Kriteriumin ja derbyn voittaja vuosilta 2013-14 jouduttiin viime perjantaina lopettamaan vaivakierteen seurauksena.

Isommat ongelmat alkoivat vuonna 2017 Oulun valiodivisioonakarsinnan voiton jälkeen.

”Ori polki vuohisniveleen hokilla ja sai bakteeritulehduksen, jonka takia se joutui olemaan viikon Laukaan klinikalla hoidettavana. Vuohinen parani, mutta siitä lähti sellainen vaivakierre, jota ei enää voitettu. Hankositeet ja jänteet pysyi läpi uran ehjinä, mutta oli kyynärpää- ja polviperobleemaa”, valmentaja Markus Porokka listaa.

Hänelle Koivikon Kalle oli elämän hevonen.

”Todennäköisesti ei enää yhtä lahjakasta hevosta tule. Se on aika varma, Kalle oli niin poikkeuksellinen hevonen. Kriteriumin se voitti ihan murskatyyliin ajalla 25,2, ja vaikka kunniataulussa on todella kovia nimiä, se on vieläkin kilpailuennätys.”

Jälkeläisiä Koivikon Kallelle jäi kriteriumin ja derbyn voittajaksi harvinaisen vähän, vain kymmenen.

”Kyllä sitä siitokseen tarjottiin, mutta ei se vaan saanut minkäänlaista mahdollisuutta. Sperma oli ihan ok ja sukukin kohdallaan, emä Virin Camillan sisko. Olisiko sitä pidetty vaan liian kuumana”, Markus Porokka pohtii.

Koivikon Kallen statistiikaksi 80 startista jäi 14-9-8, voittosummaksi 139 050 euroa ja ennätykseksi 22,2.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi