Stonecapes Tricky esiteltiin Hevosurheilun viime kevään 3-vuotiskatsauksessa yhtenä Harri Koivusen tallin toivoista, eikä suotta.
Stonecapes Tricky esiteltiin Hevosurheilun viime kevään 3-vuotiskatsauksessa yhtenä Harri Koivusen tallin toivoista, eikä suotta.Kuva: Anu Leppänen

Koivusen derbytoivo vaihtoi omistajaa - "Iso hinta suomalaisessa hevoskaupassa"

3-vuotiskautensa Uudenmaan Upeimman kakkos- ja Kasvattajakruunun kolmossijaan päättänyt Stonecapes Tricky on myyty.

Kasvattajat Punkarin Hevostalli Ky ja Saku Mikkola myivät 4-vuotiaaksi kääntyneen tammansa torstaina Smokewalley Oy:lle, jonka pääosakas on Kivikylän Kotipalvaamon Jari Laihonen.

"Ensimmäisen kerran oltiin hevosesta kiinnostuneita jo ennen Kriteriumia, mutta silloin hintalappu oli liian korkea. Sen jälkeen on väännetty ja käännetty, ja hieman hinta putosi, mutta iso hinta suomalaisessa hevoskaupassa se oli vieläkin", osakkaisiin kuuluva Harri Uusi-Marttila kertoo.

"Ykkössarjalaista hevosta halutaan niin kuin muutkin, mutta mieluiten haluttaisiin sellainen kotimaasta. Kovasti odotetaan ja uskotaan, että Stonecapes Tricky kasvaa sellaisiin suuriin saappaisiin, mutta tammana sillä on lisäksi tammalähdöt tarjolla."

Mistä kiinnostus Stonecapes Trickyyn syttyi?

"Meillä on Koivusen Harrilla 6-7 hevosta, ja kun käy säännöllisesti katsomassa treenejä, niin kyllä sieltä hyvät erottuu", Uusi-Marttila vastaa.

"Kasvattajakruunussa An-Dorra ja Magical Princess olivat vielä edellä, mutta Koivunen sanoi, että tätä ei ollut laitettu yhtään lujille. Tämähän aloittikin vasta syksyllä. Koivunenkin uskoo, että tästä tulee seuraava huippuhevonen."

"Toukokuulla ehkä aloitellaan, mutta Koivunen päättää kilpailuttamisen", Harri Uusi-Marttila lisää.

Jo aikaisemmin saatetaan radoilla nähdä vuoden 2019 voitokkain hevonen Suomessa, Callela Einstein.

"Ehkä jo kuukauden päästä, kunhan lumet vähenee, jos kaikki menee hyvin", Uusi-Marttila toivoo.

"Sama pilke on silmässä kuin ennenkin, ja kun luonne ja pää on kultaa, niin eiköhän se taas näytä muille takakavioitaan."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi